Να γιατί ο Leonardo DiCaprio αξίζει τον θαυμασμό μας.

Ένας super star ηθοποιός με φανερή ευαισθησία και συνείδηση

 

Με αφορμή την νέα  ταινία όπου πρωταγωνιστεί («The Renevant»), αξίζει μια αναφορά στο πάθος και την προσοχή που δείχνει ο ηθοποιός, στο πρόσωπο της φύσης, στην πραγματική του ζωή και όχι μόνο στον μυθοπλαστικό κόσμο. Η βασισμένη σε αληθινή ιστορία, ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες μέσα τους επόμενους μήνες, έχει κεντρικό ήρωα έναν άντρα που γίνεται ένα με τη φύση και μαζί του, η φύση η ίδια με τη σειρά της, παίρνει και αυτή πρωταγωνιστικό ρόλο. Για τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου ρόλου, ο Di Caprio όχι μόνο έφτασε στα όρια του (κάτι που συνηθίζει να κάνει) αλλά μάλλον και τα ξεπέρασε καθώς όπως λέει και ο ίδιος σε συνέντευξη του, βρισκόταν σε διαρκώς παγωμένη θερμοκρασία ενώ αναγκάστηκε να φάει και ωμό κρέας ζώου (συγκεκριμένα συκώτι βίσωνα, όπως ακριβώς κάνει και ο ήρωας που υποδύεται, Glass).

Είναι φανερό πως τα τελευταία χρόνια, ο αγαπημένος μας ηθοποιός Leonardo DiCaprio, μας έχει τραβήξει την προσοχή τόσο για τις υποκριτικές του επιλογές αλλά και για έναν ακόμη, πιο σημαντικό λόγο. Ποιος είναι αυτός;
Η ασταμάτητη και ακλόνητη οικολογική του δράση την οποία αποδεικνύει μέσα από αναρίθμητες ενέργειες-μια από αυτές ήταν και το  ντοκιμαντέρ «The 11th Hour» που κυκλοφόρησε το 2007 και αξίζει να το παρακολουθήσετε. Ακολούθησαν και άλλες ενεργητικότερες οικολογικές συμμετοχές με σκοπό πάντα, την όσο γίνεται δυνατότερη αντιμετώπιση του οικολογικού προβλήματος στον πλανήτη μας που τα τελευταία χρόνια ολοένα και επιδεινώνεται.

Όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του ’90, όταν, εκμεταλλευόμενος τη φήμη του, ίδρυσε εταιρεία με το όνομα του
(«The DiCaprio Foundation»), η οποία αφιερώνει το έργο της στην καταπολέμηση του περιβαλλοντικού προβλήματος και συγκεκριμένα στη διατήρηση της βιοποικιλότητας στην άγρια φύση.
Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Blood Diamond» το 2007, η The DiCaprio Foundation συνεργάστηκε με την «SOS Children’s Villages», ένας οργανισμός με σκοπό να παρέχει σε ορφανά παιδάκια στην Αφρική, μια ευκαιρία για καλύτερη ζωή, με φροντίδα, σχολική εκπαίδευση.

Η περιβαλλοντική του δράση δεν περιορίζεται (φυσικά) μόνο στον επαγγελματικό του χώρο αλλά επεκτείνεται κατά πολύ και στις καθημερινές του συνήθειες. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το οικολογικό του αμάξι («δεν έχουν όλοι τα χρήματα για κάτι τέτοιο», ίσως σκεφτείτε αλλά η πικρή αλήθεια είναι ότι δεν κάνουμε ακριβώς ότι περνά από το χέρι μας για να σώσουμε την κατάσταση):

leo-s-humanitarian-work-proves-he-s-a-father-for-the-planet-712685

Είναι το λιγότερο συγκινητικό να βλέπεις άτομα του λεγόμενου star system, μεγάλα ονόματα, να χρησιμοποιούν τη φήμη αλλά και το χρήμα τους, με ενδεδειγμένο τρόπο και για τόσο σοβαρούς σκοπούς.

Παρασκευή Γιουβανάκη

Το διόλου αθώο αλλά παθιασμένο φλερτ της με την 7η Τέχνη, ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία... Με τα χρόνια, αφού είδε πως δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό της να ασχολείται με οτιδήποτε άλλο, πήρε την απόφαση να σπουδάσει Κινηματογράφο. Όσον αφορά λοιπόν τον κινηματογράφο, δηλώνει βαθιά θρησκευόμενη! Καλές προβολές!
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ