Το Νορβηγικό Thale πάει Hollywood!

...

Γράφει ο Άγγελος Ανδρέου

Ο Νορβηγός Aleksander Nordaass’ ζει μεγάλες στιγμές και δικαίως, αφού το Thale, που προβλήθηκε  πέρυσι στο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο, έκανε πάταγο σε κοινό και κριτικούς. Το αποτέλεσμα; Το σίκουελ του νορβηγικού αυτού θρίλερ θα γίνει στο Hollywood, με τους αμερικανούς παραγωγούς να ποντάρουν πολλά πάνω του.

Όπως μαθαίνουμε από το cineuropa.org, η Epic Pictures ζήτησε από τον Nordaass’ να τους επισκεφθεί στη μέκκα του κινηματογράφου όπου οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμφωνία για το sequel του Thale, δίνοντας του τη δυνατότητα να κάνει μια υπερπαραγωγή «λουκούμι» για το ευρύ κοινό, χρηματοδοτώντας τα πάντα. Με μία προϋπόθεση: οι πρωταγωνιστές να μιλούν αγγλικά και όχι νορβηγικά. Πράγμα που δεν φαίνεται να πείραξε ιδιαίτερα το σκηνοθέτη, ο οποίος δεν μπορεί να συγκρατήσει τη χαρά του.

Μιλώντας στο νορβηγικό κάναλι NRK, ο Nordaass’ εξήγησε: «Όταν ξεκινούσαμε τα γυρίσματα του Thale ευελπιστουσαμε ότι θα το έπαιζαν ένα – δύο κινηματογράφοι στη Νορβηγία. Τελικά παίχτηκε σε πάνω από 100 αίθουσες και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Τότε, εκτός από σκηνοθέτης ήμουν και διευθυντής φωτογραφίας και υπεύθυνος φωτισμού. Μετά την συμφωνία με τους αμερικανούς, ευελπιστώ να επικεντρωθώ στη σκηνοθεσία».

Το Thale αναφέρεται σε έναν Νορβηγικό θρύλο, με την υπόθεση να εκτυλίσσεται όταν δύο καθαριστές τόπων εγκλημάτων ανακαλύπτουν ένα κελλάρι μέσα στο οποίο βρίσκεται μια μυστηριώδης κοπέλα και ένα μυστικό που θα τους κυνηγά για πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ