Κέρδισε 10 διπλές προσκλήσεις για την ταινία Alias Maria

Το σκληρό πορτρέτο μιας νεαρής γυναίκας και μιας χώρας να ξεφύγουν από τον κύκλο της βίας

Στη δεύτερη μόλις μεγάλου μήκους ταινία του, ο Κολομβιανός Χοσέ Λουίς Ρουχέλες σκιαγραφεί με σπάνια ωμή δύναμη το σκληρό, ρεαλιστικό πορτρέτο μιας νεαρής γυναίκας, και ταυτόχρονα μιας ολόκληρης χώρας, που πασχίζει να βρει την ανθρωπιά της και να ξεφύγει από τον κύκλο της βίας.

Η Μαρία, μία 13χρονη αντάρτισσα, επωμίζεται μια παράτολμη αποστολή την οποία πρέπει να φέρει εις πέρας μαζί με άλλους τρεις νεαρούς πολεμιστές: να μεταφέρει το νεογέννητο παιδί του διοικητή της στην ασφάλεια μιας γειτονικής πόλης, περνώντας μέσα από πυκνή ζούγκλα, κι ενώ γύρω τους μαίνονται οι βίαιες διαμάχες ανάμεσα στους αντάρτες και στις στρατιωτικές δυνάμεις. Όμως κανείς δεν γνωρίζει το μυστικό που κρύβει η ίδια: η Μαρία είναι κι αυτή έγκυος και η τεκνοποιία είναι κάτι απαγορευμένο για τους αντάρτες. Κατά τη διάρκεια της αποστολής, το μυστικό της αποκαλύπτεται και εκείνη το σκάει προκειμένου να μην εξαναγκαστεί σε έκτρωση.

Μέσα από τα μάτια της ανήλικης ηρωίδας, βιώνουμε τα ολέθρια αποτελέσματα των ένοπλων συγκρούσεων στην Κολομβία: ολόκληρες πόλεις ρημάζονται, χωρικοί παγιδεύονται στη γραμμή του πυρός, γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους και παιδιά που προσπαθούν να μεγαλώσουν φυσιολογικά μέσα στο χάος. Χάρη σε ένα νέο ένστικτο που γεννιέται μέσα της, η Μαρία θα βρει τη δύναμη να αναζητήσει μια καινούργια ζωή.

Γυρισμένο με μια νεορεαλιστική ματιά, και με ερασιτέχνες ηθοποιούς οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν βιώσει αντίστοιχες καταστάσεις, το «Alias María» είναι μια αγωνιώδης και ατμοσφαιρική εμπειρία που αξιοποιεί με δεξιοτεχνικό τρόπο το αφιλόξενο περιβάλλον της τροπικής ζούγκλας, βυθίζοντας το κοινό στην άγρια πραγματικότητα των χαρακτήρων του. Αντλώντας την έμπνευσή του από τις μαρτυρίες εκατοντάδων γυναικών και παιδιών που συμμετείχαν σε ένοπλες δυνάμεις της Κολομβίας, ο Χοσέ Λουίς Ρουχέλες παραδίδει ένα συγκλονιστικό, ειλικρινές πορτρέτο αφιερωμένο σε όλες τις ανώνυμες γυναίκες που αποφασίζουν να αντισταθούν και να αγωνιστούν, προσφέροντας μια αχτίδα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον.

To Reel.gr και η Weird Wave σας προσφέρουν την ευκαιρία να διεκδικήσετε μία από τις 10 διπλές προσκλήσεις για την πρώτη μέρα προβολής της ταινίας που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 7 Απριλίου στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ (Σταδίου 28, είσοδος από Κοραή – Μετρό Πανεπιστήμιο) στις 20:00. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να στείλετε ένα e-mail στο contact@reel.gr με τη ένδειξη «Διαγωνισμός Alias Maria» και το ονοματεπώνυμο σας. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα το βράδυ της Τετάρτης 6 Απριλίου. Καλή σας επιτυχία!

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ