Δέκα ταινίες στην κούρσα για το Όσκαρ Οπτικών Εφέ

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι 10 ταινίες που θα διεκδικήσουν μια θέση στην πεντάδα του Όσκαρ Καλύτερων Οπτικών Εφέ. Οι ταινίες που πήραν την πρόκριση από την 15άδα...

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι 10 ταινίες που θα διεκδικήσουν μια θέση στην πεντάδα του Όσκαρ Καλύτερων Οπτικών Εφέ. Οι ταινίες που πήραν την πρόκριση από την 15άδα που είχε ανακοινωθεί τον προηγούμενο μήνα είναι οι εξής:

Ο Πρώτος Εκδικητής: Captain America
Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου, Μέρος 2
Hugo
Επικίνδυνη Αποστολή: Πρωτόκολλο Φάντασμα
Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Σε άγνωστα νερά
Real Steal
Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Εξέγερση
Transformers 3
Το Δέντρο της Ζωής
X-Men: Η Πρώτη Γενιά

Πόδι πήραν από την 10άδα οι πιο αδύναμες εισπρακτικά ταινίες αλλά εντύπωση κάνει η απουσία του “Super 8”, ενός από τα καλύτερα blockbuster της χρονιάς. Φαβορί για την πεντάδα δεν θα μπορούσαν να είναι άλλα από τις τεράστιες εισπρακτικές επιτυχίες “Χάρι Πότερ”, “Ο Πλανήτης των Πιθήκων”, “Transformers 3” και “Επικίνδυνη Αποστολή 4”, ενώ πολύ πιθανό είναι να δούμε να διεκδικούν το χρυσό αγαλματίδιο η ομάδα πίσω από τα οπτικά εφέ του “Δέντρου της Ζωής” με τις ειδυλλιακές εικόνες της γέννησης του κόσμου, αλλά και αυτή του τρισδιάστατου και πολυαγαπημένου “Hugo”.

Στις 19 Ιανουαρίου τα μέλη του Κλάδου των Οπτικών Εφέ της Ακαδημίας θα παρακολουθήσουν από ένα δεκάλεπτο κλιπ με αποσπάσματα από τις 10 αυτές ταινίες και έπειτα θα ψηφίσουν τις 5 καλύτερες. Η τελική πεντάδα θα ανακοινωθεί μαζί με τις υπόλοιπες υποψηφιότητες των Όσκαρ στις 24 Ιανουαρίου.

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ