11 Συναντήσεις με τον Πατέρα Μου (2012)

...


 

Γράφει ο Άγγελος Ανδρέου


Σκηνοθεσία: Νίκος Κορνήλιος
Σενάριο: Νίκος Κορνήλιος, Ευγενία Παπαγεωργίου
Πρωταγωνιστούν: Λάμπρος Αποστόλου, Εύα Γαλογαύρου, Εύα Στυλάντερ, Μάιρα Μηλολιδάκη, Γιώργος Τζουβελέκης
Διάρκεια: 92’
Χώρα: Ελλάδα

 

Αν εξαιρέσει κανείς τους δύο ειλικρινά υπέροχους πρωταγωνιστές, όλη η υπόλοιπη ταινία είναι αυτό που λέει ο τίτλος: 11 συναντήσεις ενός κοριτσιού με τον πατέρα της. Καμία πλοκή, ή καλύτερα σεναριακή ανατροπή, καμία εξέλιξη, τίποτα. Εντάξει, μπορώ να δεχθώ ότι αυτό είχε στο μυαλό του ο καλλιτέχνης να κάνει, αυτό έκανε. Αλλά να, υπάρχει και κάτι που λέγεται κινηματογράφος, η αποκαλούμενη και ως 7η Τέχνη, η καλύτερα αποκαλούμενη ΛΑΪΚΗ τέχνη. Και αυτή η τέχνη είναι κάτι παραπάνω από το να βλέπεις μια κοπέλα να οδηγεί ένα ποδήλατο.

Το βασικό σενάριο θέλει μια κοπέλα, την Εύα, που σπουδάζει κλασική μουσική, να συναντά για πρώτη φορά τον πατέρα της που μένει σε ένα κοντέινερ και φυλάει φορτηγά και από κει και πέρα να συναντιούνται κάθε τόσο, προσπαθώντας να μάθουν ο ένας στον άλλον. Μια τέτοια ιστορία σου δίνει μεγάλες δυνατότητες για να κάνεις οτιδήποτε θες. Να στήσεις εμπόδια, συναισθηματικές εκρήξεις και σκαμπανεβάσματα, να πας την ιστορία τελείως αλλού και να κάνεις μια μεγάλη ανατροπή. Αλλά όχι. Τελικά δεν γίνεται τίποτα.

Οι όμορφες εικόνες δεν εξισορροπούν την βραδύτητα των πλάνων που θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό Θεόδωρο Αγγελόπουλο, ωστόσο όπως προανέφερα υπάρχουν δύο μεγάλα ατού με ονοματεπώνυμο: Εύα Γαλογαύρου και Λάμπρος Αποστόλου. Η κόρη και ο πατέρας αντίστοιχα.

Η όμορφη παρουσία της Γαλογαύρου, η φρεσκάδα και το διαφαινόμενο υποκριτικό ταλέντο που έχει, δίνει ανακούφιση στο μάτι του θεατή και στην ουσία είναι αυτή που με την υπέροχη ερμηνεία της κρατά το ενδιαφέρον. Από την άλλη πλευρά, ο σκοτεινός Λάμπρος Αποστολου δίνει το αντίπαλο δέος της Γαλογαύρου, πράγμα που αν μη τι άλλο αγγίζει ένα μέρος του δράματος που από ό,τι τελικά φάνηκε είναι και το μοναδικό σε όλο αυτό που λέγεται «11 συναντήσεις με τον πατέρα μου».

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ