14 ημέρες γεμάτες τρόμο στο Άστυ

...

Γράφει ο Παναγιώτης Μήτσικας

10577023_672095942866052_1360320608883905686_nΤο κολοσσιαίας διάρκειας καλοκαιρινό φετίχ μας, Ταινιόραμα, η εβδομάδα κλασσικών φιλμ που ακολούθησε και τώρα 14 μέρες γεμάτες τρόμο έρχονται στο Άστυ. Ο ιστορικός κινηματογράφος του κέντρου δε μας αφήνει λεπτό να «κοιμηθούμε στις επάλξεις»(δανειζόμενοι τη φράση από το ποίημα του Paul Elyard και του Andre Breton) και μας «βομβαρδίζει» με άλλο ένα αφιέρωμα σε ταινίες υψηλής κινηματογραφικής αξίας.

Τα εισιτήρια ακολουθούν το ίδιο σύστημα με το Ταινιόραμα, ήτοι 3 ταινίες με ενιαίο εισιτήριο των 7 ευρώ, απόλυτα εναρμονισμένο με το πνεύμα τις εποχής. Τα φιλμ, όπως προείπαμε, θα κινηθούν σε horror πλαίσιο που περιλαμβάνει classics όπως το «Νοσφεράτου, ο Δράκουλας της Νύκτας» του Werner Herzog, μέχρι πιο πρόσφατα πονήματα όπως το «Ρότεμπουργκ ο Κανίβαλος» του 2006. Γενικότερα, όλο το πρόγραμμα είναι διανθισμένο με εξαιρετικές ταινίες, σαν το «Suspiria» του Dario Argento και το φαντασιακό αριστούργημα του Guillermo Del Toro, «The Devil’s Backbone».

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και…ετοιμαστείτε για τρόμο.

28 – 29 Αυγούστου: Διάφανο Δέρμα – Honeymoon Killers – Αίμα στους Λόφους

30 – 31 Αυγούστου: Τρόμος στην Όπερα – Suspiria – 4 Μύγες σε Γκρι Βελούδο

1 – 2 – 3 Σεπτεμβρίου: Ανατριχίλες – 3 Πρόσωπα του Σατανά – Βαθύ Κόκκινο

4 – 5 Σεπτεμβρίου: Τα Σημάδια του Δράκουλα – Τα Εγκλήματα της Οδού Μοργκ – Αμόκ και Μαύρη Μαγεία

6 – 7 Σεπτεμβρίου: Στη Ράχη του Διαβόλου – Οι Αδελφές – Η Σοφία των Κροκοδείλων

7 – 8 – 9 Σεπτεμβρίου: Τα Σαγόνια του Κροκοδείλου – Νοσφεράτου, ο Δράκουλας της Νύκτας – Ρότεμπουργκ ο Κανίβαλος

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ