Μάθε τα νέα του 14ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης από το κινητό σου

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Το 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ξεκινά σε λίγες μέρες και αν είσαι από τους τυχερούς που θα το παρακολουθήσουν θα πρέπει να ξέρεις πως φέτος το φεστιβάλ εγκαινίασε μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, από όπου θα μπορείς να ενημερώνεσαι έγκυρα και έγκαιρα για το πρόγραμμα αλλά και νέα του φεστιβάλ χωρίς κόπο. Η εφαρμογή αυτή διατίθεται μόνο στο iPhone για την ώρα και ήδη μπορείς να την κατεβάσεις στο κινητό σου από το App Store της Apple.

O διευθυντής του ΦΚΘ, Δημήτρης Εϊπίδης δήλωσε πως “η διάθεση του Φεστιβάλ να ενσωματώνει νέες τεχνολογίες είναι γνωστή. Στη φετινή διοργάνωση, εγκαινιάζουμε τη συνεργασία μας με το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεματικής του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης παρουσιάζοντας την πρώτη εφαρμογή του Φεστιβάλ για κινητό τηλέφωνο, η οποία παρέχεται δωρεάν”.

Παράλληλα με την εφαρμογή αυτή θα υπάρχει και ταυτόχρονη ενημέρωση για του Φεστιβάλ και μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter.

Για δεύτερη χρονιά θα πραγματοποιηθεί και το Streaming Project – Ντοκιμαντέρ όπου οι ταινίες της ζώνης των 20:30 στο Ολύμπιον θα μεταδίδονται ταυτόχρονα σε πέντε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου μέσω του πανεπιστημιακού δικτύου GRNEΤ, δίνοντας την δυνατότητα στον καθένα που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο Φεστιβάλ να παρακολουθήσει μερικά από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ από την πόλη που βρίσκεται. Η επιστημονική υποστήριξη του εγχειρήματος θα γίνει από το Εργαστήριο Ηλεκτρακουστικής και Τηλεοπτικών Συστημάτων του ΑΠΘ υπό την καθοδήγηση του καθηγητή κ. Γιώργου Παπανικολάου.

Διάβασε επίσης για τα αφιερώματα του 14ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης καθώς και για κάποιους τίτλους που θα παιχτούν εκεί. Επίσης κατέβασε ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ σε μορφή pdf.

Το φεστιβάλ ξεκινά στις 9 Μαρτίου με τους “Αγανακτισμένους” (Indignados) του Tony Gatlif και θα ολοκληρωθεί στις 18 Μαρτίου. Δες πιο κάτω το trailer από τους “Αγανακτισμένους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*