Πρώτες πληροφορίες για το 25ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Τα 25 του χρόνια κλείνει φέτος το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου της Αθήνας το οποίο φέτος θα διεξαχθεί από τις 15 ως και τις 25 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους Τιτάνια και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Ο επί χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Νίνος Φενέκ Μικελίδης, μας δίνει τις πρώτες πληροφορίες για το φετινό του πρόγραμμα, για τις ταινίες που θα διαγωνιστούν, την κριτική επιτροπή αλλά και τα αφιερώματά του. Για πρώτη φορά στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Πανοράματος θα διαγωνιστούν δυο ελληνικές ταινίες, “Η 10η Ημέρα” του Βασίλη Μαζωμένου και “Η Χαρά και η Θλίψη του Σώματος” του Κύπριου σκηνοθέτη Ανδρέα Πάντζη. Μαζί τους θα απολαύσουμε και τις πιο πρόσφατες ευρωπαϊκές ταινίες που ακόμα δυστυχώς δεν έχουν βρει διανομή στην χώρα μας. Ταινίες όπως τα “La Noche de Enfrente” του Raoul Ruiz, τελευταία ταινία που ολοκλήρωσε ο σκηνοθέτης πριν το θάνατό του, “J’Enrage de son Absence” της Sandrine Bonnaire, “Death of a Μan in the Balkans” του Miroslav Momcilovic από την Σερβία και το “Either Way” του Ισλανδού Hafsteinn Gunnar Sigurðsson.


Επίσης θα δούμε και ταινίες σε πρώτη προβολή από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, αφιερώματα σε σκηνοθέτες, αλλά και αφιερώματα όπως το “Fright Night… From Dusk Till Dawn”, με ταινίες τρόμου όπως το “Audition” του Takashi Miike, το “Dawn of the Dead” του George Romero και η “Έβδομη Πύλη της Κολάσεως” του Lucio Fulci.


H κριτική επιτροπή του Διαγωνιστικού Τμήματος αποτελείται από τους σκηνοθέτες Μενέλαο Καραμαγγιώλη και Νίκο Τριανταφυλλίδη, τους ηθοποιούς Τάκη Σπυριδάκη και Δήμητρα Χατούπη και τη διευθύντρια φωτογραφίας Κατερίνα Μαραγκουδάκη, ενώ όπως κάθε χρόνο θα δοθεί και το βραβείο επιτροπής αποτελούμενης από μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κινηματογράφου (FIPRESCI).

Το 25ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου της Αθήνας θα διεξαχθεί από τις 15-25 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους Τιτάνια και Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Περισσότερες πληροφορίες καθώς θα γίνονται γνωστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*