26ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού κινηματογράφου: Tiny Furniture

...
tiny furniture

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος

tiny furniture

Η Lena Dunham πριν από το Girls έγραψε, σκηνοθέτησε και έπαιξε στο Tiny Furniture. Και δικαίως κέρδισε βραβεία γι’ αυτό. Στην ταινία που έγινε με ελάχιστο budget, πρωταγωνιστεί η πραγματική μητέρα και αδερφή της και μερικοί φίλοι της (τους οποίους αργότερα συμπεριέλαβε στο cast του Girls). Ίσως τότε να ήταν ακόμα νωρίς για να μιλήσουμε για τον θηλυκό Woody Allen και ίσως και τώρα μετά από τη διεθνή της αναγνώριση να είναι τραβηγμένος αυτός ο ισχυρισμός αλλά βλέποντας αυτή την ταινία τρια χρόνια μετά την πρώτη της προβολή εντοπίζουμε αρκετά κοινά στοιχεία.

Οι νευρώσεις της μόλις 23 χρονών τότε  Dunham, η ανασφάλεια και η αδυναμία προσαρμογής στο περιβάλλον της κάνουν το Tiny Furniture απολαυστικό. Κυρίως επειδή όλα αυτά είναι δοσμένα με χιούμορ και ατάκες που ξαφνιάζουν με την αμεσότητα τους. Στο γυναικοκεντρικό hipster κόσμο της, η πρωταγωνίστρια προσπαθεί να επιβιώσει, να ξεπεράσει το χωρισμό της και ανταγωνίζεται συνεχώς τις αντιλήψεις των άλλων για εκείνη. Όπως σχεδόν κάθε νεαρή της ηλικίας της που της έτυχε να διανύσει την δεκαετία των 20 μια τόσο κυνική πραγματικότητα όπως αυτή της σημερινής Νέας Υόρκης.

Βαθμολογία: 4/5

Δείτε όσα είδαμε στο 26ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού κινηματογράφου

Δείτε το πληρες πρόγραμμα του 26ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού κινηματογράφου

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*