“Μια σειρά από ατυχή γεγονότα” στη φάρμα του “The Hobbit”

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Η αλήθεια είναι πως παραείναι πολλά τα κρούσματα θανάτων ζώων που καταγράφηκαν κατά τα γυρίσματα της πιο αναμενόμενης τριλογίας της τελευταίας δεκαετίας “The Hobbit”. Και ενώ λίγος καιρός έχει μείνει μέχρι την παγκόσμια επίσημη πρεμιέρα της πρώτης ταινίας, οι φιλοζωικές οργανώσεις έχουν πολλά ράμματα για τη γούνα της παραγωγής.

27 φαίνεται να είναι ο τελικός αριθμός των ζώων που σκοτώθηκαν, λόγω κακών συνθηκών φιλοξενίας στη φάρμα που διατηρούσε η παραγωγή, όπως υποστηρίζουν οι “wranglers”, οι ντόπιοι καουμπόηδες που είναι υπεύθυνοι για το χειρισμό των ζώων κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας ταινίας. Ο χώρος ήταν γεμάτος κοτρώνες, καταβόθρες και άλλες “παγίδες θανάτου” όπως χαρακτηριστικά τις ονομάζουν.

Οι wranglers επιμένουν ότι εξέφρασαν επανειλημμένως τις ανησυχίες τους στα μεγάλα κεφάλια, αλλά κανένα καινούργιο μέτρο δε λήφθηκε και επιπλέον το θέμα έφτασε μέχρι και απόλυση, όταν κάποιος απ’ την ομάδα διαμαρτυρήθηκε στο αφεντικό του για την υπάρχουσα κατάσταση. Ο θλιβερός απολογισμός είναι:

3 άλογα

6 κατσίκες

6 πρόβατα

12 κοτόπουλα

Η Αμερικάνικη Ανθρωπιστική Εταιρία υποστηρίζει με τη σειρά της ότι κανένα ζώο δεν πληγώθηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων αλλά επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι επιτηρούσε μόνο το σετ και όχι τις εγκαταστάσεις στις οποίες στεγάζονταν τα ζώα. Όταν βέβαια η φάρμα δέχτηκε την επίσκεψη ανθρώπων της εταιρίας, υπήρξε και η ανάλογη σύσταση ως προς τη λήψη κάποιων πρόσθετων μέτρων ασφαλείας.

Από τη μεριά του Τζάκσον τώρα, επιβεβαιώθηκαν οι ουκ ολίγοι θάνατοι των ζώων της φάρμας, με τους περισσότερους απ’ αυτούς να αποδίδονται σε φυσικά αίτια, ενώ ο εκπρόσωπος παραδέχτηκε ότι κάποιοι απ’ αυτούς θα μπορούσαν ίσως να είχαν αποφευχθεί, γι’ αυτό και η εταιρία ξόδεψε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων. Προς υπεράσπιση του Jackson μάλιστα, ο Matt Dravitzki υποστηρίζει ότι ο διάσημος σκηνοθέτης υιοθέτησε και 3 γουρουνάκια από αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία.

Κι ενώ λίγες μέρες έχουν μείνει μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, η PETA απειλεί με διαμαρτυρίες στην πρεμιέρα του “The Hobbit” στη Νέα Ζηλανδία, στην Αμερική αλλά και στην Αγγλία. Να και κάτι που δεν περιμέναμε να ακούσουμε από την κατά τ’ άλλα συνεπέστατη και τόσο λεπτολόγο παραγωγή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ