Τρεις σκηνοθέτες μιλούν για ένα διαφορετικό σινεμά

Η Μαργαρίτα Μαντά, η Στέλλα Θεοδωράκη και ο Πέτρος Σεβαστίκογλου βλέπουν το σινεμά… αλλιώς

Η Μαργαρίτα Μαντά, η Στέλλα Θεοδωράκη και ο Πέτρος Σεβαστίκογλου βλέπουν το σινεμά… αλλιώς, με αφορμή τις προβολές της Electra στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Η προσέγγιση ενός διαφορετικού σινεμά, που καταγράφει, αλληλεπιδρά, αμφισβητεί τις συμβάσεις του μέσου και δημιουργεί μία νέα κινηματογραφική γλώσσα, είναι η επόμενη θεματική συζήτηση που οργανώνεται με αφορμή τις προβολές της Electra στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014, καλεσμένες του Πέτρου Σεβαστίκογλου είναι οι σκηνοθέτιδες Στέλλα Θεοδωράκη, που είναι και συμπαραγωγός της Electra, και η Μαργαρίτα Μαντά, που βραβεύτηκε πρόσφατα με Αργυρή Πυραμίδα στο Φεστιβάλ του Καΐρου για την ταινία της Για πάντα.

Οι 3 σκηνοθέτες, που με το έργο τους εξερευνούν τα όρια της κινηματογραφικής γραφής, συζητούν για την Electra, τον επαναπροσδιορισμό της θεωρίας του σινεμά του δημιουργού και την ανάγκη επανεφεύρεσης του κινηματογράφου. Οι συζητήσεις με τους συντελεστές της Electra και προσκεκλημένους δημιουργούς συνεχίζονται και τον Ιανουάριο στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, μετά την προβολή της ταινίας.

Κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, ο σκηνοθέτης θα βρίσκεται στην Ταινιοθήκη και μετά την προβολή θα ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση με το κοινό. Εξαιρούνται οι προβολές 26 και 29/12.

Γενική Είσοδος: 7€
Είσοδος μειωμένη: 4€
(* για φοιτητές, σπουδαστές δραματικών σχολών, μαθητές, ανέργους, δασκάλους-καθηγητές, ατέλειες, Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), άνω των 65, νέους 18-26 ετών και γκρουπ 5 ατόμων και άνω)

Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Ιερά οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136

104 35, Κεραμεικός, Αθήνα

Διαβάστε την κριτική της ταινίας Electra

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ