3 απλοί τρόποι να δημιουργήσετε ειδικά εφέ

Η στήλη συνεχίζει τις αναρτήσεις με απλούς και, κυρίως, οικονομικούς τρόπους να δημιουργήσετε εφέ για τα videos σας

Πώς θα δημιουργήσετε βροχή εκεί που δεν υπάρχει; Αν θέλετε να γυρίσετε μια εξωτερική νυχτερινή σκηνή, θα πρέπει να περιμένετε να νυχτώσει; Και τι μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε εύκολα το εφέ του «σπινταρισμένου» φόντου πίσω από έναν ήρωα;

Η στήλη συνεχίζει τις αναρτήσεις με απλούς και, κυρίως, οικονομικούς τρόπους να δημιουργήσετε εφέ για τα videos σας – δείτε πώς θα επιτύχετε τα παραπάνω εφέ στο παρακάτω video, και συνεχίστε να διαβάζετε πιο κάτω για περισσότερες οδηγίες.

*Τεχνητή βροχή

Στο video βλέπουμε δύο εναλλακτικούς, οικονομικούς τρόπους να δημιουργήσετε βροχή: Με έναν μεγάλο κουβά, στον οποίο θα δημιουργήσετε μικρές τρύπες στον πάτο του πριν τον γεμίσετε ή εναλλακτικά με ένα λάστιχο, με τον σχετικό υποδοχέα που σκορπίζει το νερό, γυρισμένο ανάποδα. Και στις δύο περιπτώσεις, φροντίζουμε να «κλείσουμε» το κάδρο τόσο ώστε να μην φαίνεται πώς «βρέχει πολύ τοπικά».

Rain

*Φόντο σε fast forward

Θέλετε ο ήρωάς σας να φαίνεται σε κανονική ταχύτητα στο προσκήνιο, αλλά το background σε γρήγορη; Μπορείτε, για παράδειγμα, να δημιουργήσετε αυτό το εφέ σε μια σκηνή όπου ο ήρωας περπατά σε έναν δρόμο, και από πίσω περνούν αυτοκίνητα, με τους εξής δύο τρόπους:

-Δίνετε οδηγίες στον ηθοποιό να εκτελεί πολύ αργά τις κινήσεις του, και στην συνέχεια στο πρόγραμμα του μοντάζ πολλαπλασιάζεται την ταχύτητα των frames.

-Τραβάτε τον ηθοποιό σε ένα πλάνο, κατά προτίμηση στην άκρη του κάδρου, και στην συνέχεια το ίδιο πλάνο χωρίς τον ηθοποιό. Στο μοντάζ, μπορείτε να «κροπάρετε» και να ενώσετε «μισό και μισό» πλάνο, όπως βλέπετε στο video, έχοντας αυξήσει την ταχύτητα μόνο στο ένα εκ των δύο μισών.

*Day for night

Γνωστό ως day for night, το εφέ του να πραγματοποιεί κανείς λήψη που φαίνεται σαν νυχτερινή, ενώ στην πραγματικότητα το γύρισμα γίνεται κατά την διάρκεια της ημέρας, επιτυγχανόταν με το κατάλληλο φίλτρο μπροστά στην κάμερα. Πλέον, χάρη στις ψηφιακές κάμερες, υπάρχει και η πιο εύκολη επιλογή: Κάνετε «white balance» στην κάμερα, εστιάζοντας πάνω σε ένα πορτοκαλί αντικείμενο. Αυτό «ξεγελά» την κάμερα, κάνοντάς την να βλέπει πορτοκαλί όπου στην πραγματικότητα υπάρχει λευκό, αλλά και μαύρο/σκούρο χρώμα, όπου υπάρχει γαλάζιο. Με άλλα λόγια, ο ουρανός γίνεται από γαλάζιος σκοτεινός και όλα τα χρώματα προσομοιάζουν με αυτά τα οποία φαίνονται το βράδυ. Σημειώστε όμως πως πρέπει να προσέχετε να μην φανεί ο ίδιος ο ήλιος στο πλάνο σας, για να μην χαθεί η «ψευδαίσθηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ