Το σίκουελ των “300” ξαναβαπτίστηκε

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Άλλη μια ταινία με θέμα την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας ετοιμάζει το Χόλυγουντ, σίκουελ των “300” του Ζακ Σνάιντερ σχετικά με τη μάχη των Θερμοπυλών. 6 χρόνια μετά, προτιμώντας και πάλι ένα ακυκλοφόρητο κόμικ του Φρανκ Μίλερ, οι παραγωγοί δίνουν εντολή για τη δημιουργία του “300: Battle of Artemisia” το οποίο θα διηγείται τα γεγονότα που συνέβαιναν παράλληλα με τη μάχη των Θερμοπυλών, αναφερόμενοι στη ναυμαχία του Αρτεμισίου.

Επειδή όμως η ταινία θα επικεντρώνεται περισσότερο στο πρόσωπο του Ξέρξη παρά στα κατορθώματα των Ελλήνων, όπως συνέβη στους “300”, το όνομα “300: Battle of Artemisia” απορρίφθηκε και αντικαταστάθηκε με το “300: Rise of An Empire”. Πιθανώς θα δούμε λίγο απ’ όλα, λίγο από τη μάχη των Θερμοπυλών που λάμβανε χώρα ταυτόχρονα με τη ναυμαχία του Αρτεμισίου και ίσως το στόρι να επεκταθεί και στη μείζονος σημασίας ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε μια πιο λεπτομερή ανάλυση του χαρακτήρα και του παρελθόντος του Πέρση μονάρχη και την πορεία του μέχρι να του αποδοθεί ο τίτλος “the God King”.

Στο ρόλο του μυθικού Ξέρξη θα απολαύσουμε και πάλι τον Ροντρίγκο Σαντόρο της πρώτης ταινίας, ενώ Έβα Γκριν και Σάλιβαν Στέιπλετον θα ενσαρκώσουν τη βασίλισσα Αρτεμισία και τον Θεμιστοκλή αντίστοιχα. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη αυτή τη φορά θα κάτσει ο Ισραηλινός Νοάμ Μούρο. Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην Αμερική τον Αύγουστο του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ