Βοηθησε κι εσυ να πραγματοποιηθουν οι «37 Μερες»

Μέσω της crowdfund καμπάνιας της Νικολέτας Λεούση

Η Νικολέτα Λεούση είναι κινηματογραφίστρια, και πριν μερικά χρόνια σκηνοθέτησε μία από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους των τελευταίων ετών με τίτλο «Γεννήτρια» σε σενάριο Γιώργου Τελτζίδη, την οποία πλέον μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη στο διαδίκτυο.

Φέτος, προετοιμάζει την επόμενη ταινία της με τίτλο «37 Μέρες» για την οποία έχει ξεκινήσει καμπάνια crowdfunding και χρειάζεται τη βοήθειά μας.

Πρωταγωνίστρια της ταινίας θα είναι η Έλλη Τρίγκου, που όλοι θυμόμαστε απ’ την ερμηνεία της στο «Suntan», η οποία θα υποδυθεί τη Μαρία – υπάλληλο σαλονιού ομορφιάς. Φυσικά είναι ανασφάλιστη και πληρώνεται «μαύρα». Επίσης είναι εννιά μηνών έγκυος, και ξαφνικά απολύεται. Το ίδιο βράδυ βλέπει εφιάλτη, ξυπνάει και είναι αποφασισμένη πως δεν πρόκειται να γεννήσει μέχρι να πάρει πίσω τη δουλειά της. Κάπως έτσι ξεκινά «απεργία γέννας».

Το μωρό της Μαρίας

Η ιδέα της ταινίας προέρχεται από ένα όνειρο που είδε η ίδια η σκηνοθέτρια, στο οποίο ήταν έγκυος όμως δεν ήθελε να γεννήσει παρόλο που ήταν αναπόφευκτο αυτό να συμβεί. Από την αρχική αυτή εμπειρία, έχουμε πλέον μια ιστορία που φαίνεται να λέει περισσότερα για τα αδιέξοδα της «γενιάς της κρίσης» (sic), από πολλές άλλες ταινίες του πρόσφατου ελληνικού κινηματογράφου.

Εκτός από την εξαιρετική ηθοποιό, το συνεργείο της Νικολέτας Λεούση πλαισιώνεται από κορυφαίους του χώρου. Για να αναφέρουμε μερικά παραδείγματα, στη διεύθυνση φωτογραφίας βρίσκεται ο Νίκος Καρανικόλας (οπερατέρ στις ταινίες «Ακαδημία Πλάτωνος», «Άδικος Κόσμος», «Αρκαδία Χαίρε», «Smac» κ.α.), και στη καλλιτεχνική διεύθυνση η Λουκία Χουλιάρα με προϋπηρεσία σε πάνω από 30 μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες.

Δείτε το βίντεο και μάθετε περισσότερα για την ταινία:

 

Εάν λοιπόν θέλετε να βοηθήσετε και εσείς να πραγματοποιηθεί η ταινία, επισκεφτείτε τη σελίδα της στο Kickstarter και δείτε όχι μόνο πώς μπορείτε να καταβάλλετε τα ποσά, αλλά και τι επιπλέον τα συνοδεύει. Η γάτα της Νικολέτας πάντως σίγουρα σας χρειάζεται.
Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε τη σελίδα της ταινίας στο facebook.

Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία και να δούμε την ταινία σύντομα!

Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος

Δυσκολεύεται πολύ να γράψει το βιογραφικό του, κι ελπίζει τα κείμενά του να είναι καλύτερα από αυτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*