3ο Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας

...

Γράφει η Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Το Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι αρχίζει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο 3ο Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας.Το Φεστιβάλ, προωθώντας την ιδέα του ψηφιακού κινηματογράφου περιλαμβάνει ταινίες μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης, κινουμένων σχεδίων πειραματικές, video art, και σπουδαστικές ταινίες που δημιουργήθηκαν με την χρήση των νέων ψηφιακών μέσων.

Το 3o Φεστιβάλ, διάρκειας 8 ημερών, θα διεξαχθεί μέσα στον Σεπτέμβριο (Θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες).

Στο πλαίσιο του διαγωνιστικού χαρακτήρα του Φεστιβάλ απονέμονται τα κάτωθι βραβεία:

Α’ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους
Β’ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους
Γ’ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους
Καλύτερης Tαινίας Τεκμηρίωσης
Καλύτερης Σκηνοθεσίας
Καλύτερη Σκηνογραφίας
Καλύτερο Video Art
Καλύτερο Πειραματικό
Καλύτερο Κινούμενο Σχέδιο
Καλύτερης Ερμηνείας
Καλύτερης Φωτογραφίας
Καλύτερου Μοντάζ
Καλύτερου Σεναρίου
Καλύτερης Μουσικής
Τιμιτικές Διακρίσεις

Η Πολιτιστική Εταιρεία ΚΟΥΙΝΤΑ σε συνεργασία με την Σχολή Τεχνών L.A. THEATER διοργανώνει το Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Μικρού Μήκους Αθήνας.Το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να καθιερώσει ένα τόπο συνάντησης των δημιουργών και των θεατών του κινηματογράφου, με προβολές και άλλες εκδηλώσεις, σε χώρους που δεν είναι κατ’ ανάγκην κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά που προσφέρονται για το διάλογο του κοινού με τους δημιουργούς, απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αιτήσεις Συμμετοχής και τον κανονισμό μπορείτε να βρείτε στο ιστότοπο του φεστιβάλ www.shortfilmfestival.gr

Tο Φεστιβάλ με σωστά βήματα διεθνοποίησης αρχίζει να καταλαμβάνει ένα μέρος στο παγκόσμιο χάρτη των δημιουργών, με τις πολύ καλές συνεργασίες σε διεθνές επίπεδο. Επτά από τις βραβευμένες ταινίες του προβλήθηκαν στο  Φεστιβάλ  Wildlife Vaasa Festival της Φινλανδίας και στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Culturae Mundi International Film Festival στην Αγγλία. Η ταινία Hidden Life των Δημήτρη Γκότση και Ρόλαντ Ράμουλ που βραβεύτηκε με τα βραβεία σπουδαστικής ταινίας και ερμηνείας συμμετείχε και στο Short film corner των Καννών το 2012.

Πριν στείλετε τη συμμετοχή σας μπορείτε αν είστε στη Θεσσαλονίκη να δείτε τις βραβευμένες ταινίες 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου της Αθήνας. Η προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (οδός Εθνικής Αμύνης 1,Θεσσαλονίκη) με ώρα έναρξης στις 20.00 το βράδυ της Πέμπτης 9 και Παρασκευής 10 Μαΐου του 2013.  Το διήμερο Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την υποστήριξη κι άμεση συμπαράσταση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και του Πολιτιστικού Κέντρου «Αλέξανδρος».

Κατά τη διάρκεια των προβολών θα «παιχθούν» 13 ταινίες μικρού μήκους και τα δύο βραβευμένα ντοκιμαντέρ του Φεστιβάλ διάρκειας 47, καθώς 46 λεπτών αντίστοιχα. «Το θέμα είναι η αισθητική αρτιότητα ,η αισθητική αναζήτηση με το πέρασμα στο ψηφιακό. Τα νέα τεχνολογικά δεδομένα, επιτρέπουν τις ιδιαιτερότητες, να αναδείξουν την αισθητική δύναμη, να δουλέψουν με τη υφή, με τις σχέσεις των εικόνων και των μορφών της αφήγησης.

Η σχέση τέχνης και τεχνικής στον κινηματογράφο είναι όροι συνυφασμένοι. Ο κινηματογράφος πρέπει να έχει την φιλοδοξία να καταγράφει το παρόν, να συνδιαλέγεται με το παρελθόν, και να φαντάζεται το μέλλον. Οι ταινίες θα πρέπει να βασίζονται σε αυτό και να δουλεύουν το ψηφιακό μέσο σαν ένα σύγχρονο τρόπο εμφάνισης και αντίληψης του αισθητού.

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ παρέχονται από τη NMOS (οδός Παυσανία 21, Άνω Τούμπα, τηλέφωνο με αριθμό κλήσης: 2310286962 και κινητό 6944181772, e-mail: info@nmos.gr) και  στο ιστότοπο του φεστιβάλ www.shortfilmfestival.gr

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ