Οι νικητές των 3ων βραβείων της LGBT ένωσης κριτικών Αμερικής

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Τελικά τα κατάφερε. Όχι πως δεν το περιμέναμε, αλλά το «Weekend», ένα από τα κρυφά διαμάντια της χρονιάς, αναδείχτηκε ο μεγάλος νικητής των 3ων ετήσιων βραβείων Ντόριαν. Η LGBT ένωση κριτικών Αμερικής βράβευσε ως Καλύτερη Ταινία αλλά και ως Καλύτερη Ταινία με LGBT Θεματολογία τη ταινία του Άντριου Χέι κερδίζοντας τα μεγαθήρια «Οι Απόγονοι» αλλά και το «The Artist» που σάρωσαν τα βραβεία στις φετινές Χρυσές Σφαίρες κι όχι μόνο. Η αρκετά αγαπητή στην ομοφυλοφιλική κοινότητα Μέριλ Στριπ πήρε το βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας για το «Η Σιδηρά Κυρία» ενώ ο Μάικλ Φασμπέντερ τιμήθηκε για την ερμηνεία του στο «Shame» με το βραβείο The We’re Wilde About You Rising Star.

Όσο αφορά τα τηλεοπτικά βραβεία το «American Horror Story» βραβεύτηκε ως η Καλύτερη Δραματική Σειρά και με την Τζέσικα Λανγκ να κερδίζει το βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας για την δουλειά της στην σειρά. Από την άλλη το «Modern Family» βραβεύτηκε ως η Καλύτερη Κωμική Σειρά αλλά και με το βραβείο της Τηλεοπτικής Σειράς με LGBT Θεματολογία.

Να σου θυμίσω ότι το νεοσύστατο Gay & Lesbian Critics Association (GALECA) δημιουργήθηκε το 2009 και η ομάδα τους αποτελείται από 50 κριτικούς, καλλιτεχνικούς δημοσιογράφους και συγγραφείς της ποπ κουλτούρας, με σκοπό να «υπενθυμίσει στον κόσμο την επιρροή της κοινότητας στις τέχνες και στην κοινωνία γενικά και να επιβραβεύσει όλους εκείνους που δούλεψαν σε αυτές. Επίσης για να βοηθήσουν στην προώθηση μιας ισχυρότερης και πιο υγιής ομοφυλοφιλικής κοινότητας με την υποστήριξη διαφόρων προγραμμάτων».

Ένα σπέσιαλ γκαλά για τους νικητές θα πραγματοποιηθεί στις 19 Φεβρουαρίου στο Λος Άντζελες. Η λίστα με τους νικητές έχει ως εξής:

Film of the Year
Weekend

Film Performance of the Year
Μέριλ Στριπ για το «Η Σιδηρά Κυρία» (The Iron Lady)

Documentary of the Year (Film, DVD or TV)
We Were Here

LGBT-Themed Film of the Year
Weekend

LGBT-Τhemed Documentary of the Year
We Were Here

Campy (Intentional or Not) Film of the Year
The Muppets

Unsung Film of the Year
50/50

TV Drama of the Year
American Horror Story

TV Comedy of the Year
Modern Family

TV Musical Program of the Year
Ισοπαλία μεταξύ «Glee» και «Lady Gaga Presents the Monster Ball Tour»

TV Performance of the Year
Jessica Lange για το «American Horror Story»

LGBT-Themed TV Show of the Year
Modern Family

Campy (Intentional or Not) TV Show of the Year
Revenge

Unsung TV Show of the Year
Suburgatory

The We’re Wilde About Your Rising Star Award
Μάικλ Φασμπέντερ

Wilde Wit of the Year Award
Κάθι Γκρίφιν

Timeless Star
Μπέτι Γουάιτ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*