40 χρόνια Taxi Driver

Η ταινία του Martin Scorsese γίνεται 40 και το γιορτάζει στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Tribeca

Μια από τις ταινίες-σταθμούς του παγκόσμιου σινεμά και μια από τις πιο ζοφερές αποτυπώσεις των επιπτώσεων του πολέμου του Βιετνάμ επί της μεγάλης οθόνης, το διαχρονικό Taxi Driver γίνεται φέτος 40 χρονών και το «γιορτάζει» με μια all star εμφάνιση του πρωταγωνιστικού cast, στο επερχόμενο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Tribeca.

«Το Taxi Driver είναι μια από τις πιο εκπληκτικά ενοχλητικές ταινίες που έγιναν ποτέ και ο λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ με τον κινηματογράφο», παραδέχεται η Jane Rosenthal, συνιδρύτρια του φεστιβάλ.  «Είχε έναν ανεξίτηλο αντίκτυπο στην ποπ κουλτούρα και οι ερμηνείες της είναι από τις πιο αξιομνημόνευτες στην ιστορία του σινεμά».

O Martin Scorsese, o Robert de Niro, η Jodie Foster, η Cybill Shepherd και ο σεναριογράφος της ταινίας Paul Schrader, θα βρεθούν στο φεστιβάλ και θα συζητήσουν επί σκηνής την ταινία στις 21 Απριλίου, στα πλαίσια εορτασμού των γενεθλίων της ταινίας.

«Είμαι πολύ περήφανος που δούλεψα με αυτούς τους ανθρώπους στη ταινία και εξακολουθώ να είμαι το ίδιο περήφανος μέχρι και σήμερα», δήλωσε και ο Robert de Niro.

Το φεστιβάλ αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις 13, έως και τις 24 Απριλίου στην Νέα Υόρκη.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ