Τα βραβεία του Δεκαπενθήμερου των Σκηνοθετών στο 65ο Φεστιβάλ των Καννών

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Σιγά σιγά το 65ο Φεστιβάλ των Καννών φτάνει στο τέλος του. Προχτές δόθηκαν τα βραβεία της Εβδομάδας Κριτικών και χτες ανακοινώθηκαν τα βραβεία του 44ου Δεκαπενθήμερου των Σκηνοθετών. Το μεγάλο βραβείο Art Cinema κέρδισε το “No” του Pablo Larrain η οποία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και μιλά για την ιστορία ενός διαφημιστής, τον οποίο υποδύεται ο Gael Garcia Bernal, ο οποίος δημιούργησε μια καμπάνια για να ρίξει τον Αύγουστο Πινοσέτ από την εξουσία το 1988 στην Χιλή.

Η ταινία ήταν το φαβορί για το βραβείο από την πρώτη στιγμή που παίχτηκε στο Φεστιβάλ την τρίτη μέρα όπου καταχειροκροτήθηκε, με τις κριτικές να είναι άκρως διθυραμβικές και έκανε πολλούς να αναρωτηθούν γιατί δεν συναγωνίζονταν και για τον Χρυσό Φοίνικα.

Επίσης, η ταινία του Αλγερινού σκηνοθέτη Merzak Allouache “The Repentant”, ένα συγκινητικό δράμα που μιλά για τον Ισλαμικό φονταμενταλισμό, πήρε το βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας (μιας και ήταν Γαλλικής παραγωγής) και το βραβείο Carosse d’Or, για την προσφορά του, πήγε στον Τούρκο Nuri Bilge Ceylan o οποίος πέρσι είχε συμμετάσχει στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ με το “Κάποτε στην Ανατολία” όπου τότε είχε κερδίσει το μεγάλο βραβείο της επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ