Ολόκληρο το 4λεπτο trailer του Kaze Tachinu του Studio Ghibli!

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

To Studio Ghibli, το στούντιο που μας έχει δώσει ταινίες με ιστορίες γεμάτες φαντασία και μαγεία, για άλλη μια φορά μετά το “Grave of the Fireflies” αποφασίζει να το γυρίσει στην σκληρή πραγματικότητα.

Η νέα ταινία του Ghibli “The Wind Rises” (Kaze Tachinu – 風立ちぬ), σε σκηνοθεσία του μεγάλου Hayao Miyazaki και μουσική του Joe Hisaishi κάνει την πρεμιέρα της σήμερα στους κινηματογράφους της Ιαπωνίας, βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και μιλάει για την ιστορία του Jiro Horikoshi, του μηχανικού που σχεδίασε το Zero Fighter, το αεροπλάνο με το οποίο έγινε η επίθεση στο Pearl Harbor. Με το πρώτο μόλις 35 δευτερολέπτων teaser που είχε κυκλοφορήσει πριν λίγο καιρό, είχαμε πάρει μια ιδέα από το απαράμιλλο animation και την ποιότητα παραγωγής. Με το ολοκληρωμένο trailer της ταινίας, διάρκειας 4 λεπτών, απλά μείναμε εντυπωσιαστήκαμε!

Η ταινία δείχνει να επικεντρώνεται περισσότερο την εποχή του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου όπου η Ιαπωνία αγωνίζεται με την ύφεση, τις αρρώστιες αλλά και τους σεισμούς. Οι πρώτες κριτικές μιλάνε για μια από τις καλύτερες του στούντιο Ghibli, αν και απευθύνεται κυρίως σε μεγάλους μιας και υπάρχουν ελάχιστες δόσεις φαντασίας, και τα μικρά παιδία σίγουρα δεν θα την ευχαριστηθούν τόσο. Εμείς παρόλα αυτά περιμένουμε με αγωνία να την δούμε (έστω με κάποιο τρόπο) ελπίζοντας πως θα βρει την διανομή στην χώρα μας.

Απόλαυσε το trailer παρακάτω (ξεκινά από το 1:17).

Δες εδώ και το πρώτο teaser του «The Tale of Princess Kaguya» (Kaguya-hime no Monogatari – かぐや姫の物語) σε παραγωγή Studio Ghibli και σκηνοθεσία του Isao Takahata (Grave of the Fireflies).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ