Το 8ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας τιμά τον Γιάννη Οικονομίδη

Μεγάλο αφιέρωμα στο έργο του Γιάννη Οικονομίδη, ενός από τους σημαντικότερους και πιο επιδραστικούς, σύγχρονους δημιουργούς.

thumbnailΓια 8η συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του, από τις 12, μέχρι και τις 26 Νοεμβρίου, ετοιμάζοντας φέτος ένα μεγάλο αφιέρωμα στο έργο του Γιάννη Οικονομίδη, ενός από τους σημαντικότερους και πιο επιδραστικούς, σύγχρονους δημιουργούς.

Με «Το Μικρό Ψάρι» να έχει σημειώσει μια πολύ επιτυχημένη, φεστιβαλική πορεία και να μνημονεύεται ως μια από τις καλύτερες ταινίες του 2014-χάρη στις εκπληκτικές ερμηνείες, την υπέροχη μουσική του Μπάμπη Παπαδόπουλου και την neo-noir σκηνοθεσία του Οικονομίδη-,το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει όλη ην φιλμογραφία του Γιάννη Οικονομίδη, από το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ, «Καλημέρα νύχτα», μέχρι την τελευταία του δουλειά.

Μετά τις προβολές των ταινιών θα ακολουθήσει συζήτηση των συντελεστών με το κοινό, όπως φαίνεται και στο πρόγραμμα που ακολουθεί, υπό την επιμέλεια της υπεύθυνης προβολής, Τύπου και Μ.Μ.Ε, Βένιας Βέργου:

Πέμπτη 13.11 στις 20.00 Σπιρτόκουτο (αίθ. Α) Q&A με Γιάννη Οικονομίδη, Ερρίκο Λίτση, Κώστα Ξυκομηνό

Παρασκευή 14.11 στις 22.00 Το μικρό ψάρι (αίθ. Α) Q&A με Γιάννη Οικονομίδη, Βαγγέλη Μουρίκη

Κυριακή 16.11 στις 22.00 Μαχαιροβγάλτης (αίθ. Β) Q&A με Μαρία Καλλιμάνη, Στάθη Σταμουλακάτο

Τρίτη 25.11 στις 22.00 Η ψυχή στο στόμα (αίθ. Α) Q&A με Ερρίκο Λίτση, Βαγγέλη Μουρίκη

1

Παράλληλα με το άκρως ενδιαφέρον αφιέρωμα, θα «τρέξει» και η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο, Ταινίας Περιήγησης, όπου θα παρουσιαστούν οι φωτογραφίες της Άννας Μαρίας Χατζηστεφάνου, από τα γυρίσματα της ταινίας, «Το Μικρό Ψάρι».

«Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ταινίας Περιήγησις» είναι ένας φωτογραφικός διάλογος με την ταινία Το Μικρό Ψάρι του Γιάννη Οικονομίδη. Μέσα από τον διάλογο αυτό προσπάθησα να δημιουργήσω ένα σύνολο από εικόνες που αντανακλούν την προσωπική φωτογραφική μου ματιά στους σκηνικούς χώρους και τους χαρακτήρες-ηθοποιούς της ταινίας. Οι φωτογραφίες είναι ασπρόμαυρες. Τοποθετούνται έξω από τον έγχρωμο κόσμο της ταινίας και προσπαθούν να δημιουργήσουν εικόνες στις οποίες κυριαρχούν το φως και τα σχήματα, επινοώντας έναν κόσμο παράλληλο με τον κόσμο της ταινίας».

Άννα Μαρία Χατζηστεφάνου

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 11 Νοεμβρίου, στις 20:00, στο Μουσείο Κινηματογράφου της Ταινιοθήκης και θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο.

Η συγκεκριμένη φωτογραφική δουλειά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη με τον ίδιο τίτλο.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ