Το πρώτο trailer για το «99 Homes» του Ramin Bahrani

Και η κριτική μας από το Φεστιβάλ Βενετίας

Με δύο εκπληκτικά δράματα στο ενεργητικό του (Chop Shop και Goodbye Solo), ο Ramin Bahrani επέστρεψε πέρυσι στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βενετίας με το «99 Homes». Έναν σχεδόν χρόνο αργότερα, το πρώτο trailer της ταινίας έκανε την εμφάνιση του στο διαδίκτυο, ώστε να πάρουμε μία πρώτη γεύση από την ταινία, η οποία προβλήθηκε και στο τελευταίο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Ομολογουμένως, η πρώτη προσπάθεια του Bahrani σε παραγωγή με αποκλειστικά αμερικανικό cast –«At Any Price»– δε μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Εδώ, ο Αμερικανός με ιρανικές ρίζες επιστρέφει δριμύτερος, έχει γνώση του υλικού του και την τύχη να διαθέτει δύο πολύ καλούς πρωταγωνιστές, στα πρόσωπα των Michael Shannon και Andrew Garfield. Το «99 Homes» αφορά το χάσμα μεταξύ δύο κόσμων: αυτόν του οικογενειάρχη Dennis Nash και αυτόν του μεγαλο-εργολάβου Rick Carver. Όταν χάρη στην απληστία του δεύτερου, ο πρώτος χάνει το σπίτι στο οποίο κατοικούσε με την οικογένεια του, θα προσπαθήσει να το διεκδικήσει εκ νέου όταν του παρουσιαστεί η ευκαιρία να δουλέψει για τον Carver.

Είναι το «99 Homes» άλλη μία σπουδαία ταινία στο ενεργητικό του Bahrani; Φαίνεται πως ναι. Ας μην ξεχνάμε πως ο σπουδαίος Roger Ebert τον είχε ανακηρύξει ως τον «σκηνοθέτη της δεκαετίας», μετά το Chop Shop του 2007.

Διαβάστε την κριτική μας από το Φεστιβάλ Βενετίας

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*