9ο SFF-rated Athens -2η Μέρα

Γράφει ο Παναγιώτης Μήτσικας και η Βαρβάρα Κοντονή Δεύτερη μέρα για το φεστιβάλ των απανταχού φίλων της επιστημονικής φαντασίας, SFF-rated Athens, και εμείς περιπλανηθήκαμε πάλι σε φαντασιακά μονοπάτια, με...

Γράφει ο Παναγιώτης Μήτσικας και η Βαρβάρα Κοντονή

Δεύτερη μέρα για το φεστιβάλ των απανταχού φίλων της επιστημονικής φαντασίας, SFF-rated Athens, και εμείς περιπλανηθήκαμε πάλι σε φαντασιακά μονοπάτια, με μικρού αλλά και μεγάλου μήκους ταινίες. To σουηδικό “LFO” και μία εξαιρετική πεντάδα μικρών φιλμ, μας άφησαν απολύτως ικανοποιημένους.

Μικρού Μήκους Ταινίες – Ζώνη 3

maxresdefaultΟι επιλογές της εν λόγω ζώνης ήταν καλοδιαλεγμένες, μία προς μία, και, πραγματικά δε μας απογοήτευσε καμία. To “(Z)” του Σπύρου Κοπανίτσα μας εξέπληξε ευχάριστα με την ιδιαίτερα προσεγμένη παραγωγή του και το φουτουριστικό θέμα, το ισπανικό “Encarna Viva” σχολίασε καυστικά και με “μάυρο” χιούμορ την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ευρώπη, το “MicroTime” από το Ισραήλ έδωσε ένα “φρέσκο” twist στο πολυφορεμένο θέμα του time travel, ενώ το γαλλικό “Dring of the Dead” ασχολήθηκε με το κλασσικό zombie story υπό διαφορετική, πολύ αστεία σκοπιά. Το καλύτερο, όμως, μας το άφησαν για το τέλος: το καταπληκτικό “Fist of Jesus” ήταν από τα πιο αστεία φιλμάκια που έχει δει ποτέ και, με τη μοναδική μείξη χιούμορ και gore, μας έκανε να το αγαπήσουμε στον υπερθετικό βαθμό.

LFO: The Movie lfo1___large

O Robert είναι ένας άνδρας εμμονικός με τα αποτελέσματα των ηχητικών του πειραμάτων.  Ξοδεύοντας ώρες ατέλειωτες στο σκοτεινό του υπογείο, προσπαθεί να εντοπίσει μανιωδώς το ‘Ιερό Δισκοπότηρο’ των συχνοτήτων, που θα του δώσει φήμη και δόξα στα πέρατα της Γης.

Όταν μια μέρα ανακαλύπτει εντελώς ξαφνικά μια συχνότητα, μέσω της οποίας μπορεί να κατευθύνει και να χειραγωγεί τους άλλους, με την βοήθεια της ύπνωσης, η καθημερινότητα του Robert-και οχι μόνο-θα αλλάξει οριστικά, μιας που τα πρώτα του θύματα, είναι οι γείτονές του!  Ένα παιχνίδι εξουσίας και υποταγής πρόκειται να ξεκινήσει και πολύ σύντομα οι βλέψεις του πρωταγωνιστή θα επεκταθούν από το καθαρά τοπικό, στο…παγκόσμιο.

Η ταινία του Antonio Tublen αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα του τι μπορεί να κατασκευάσει κανείς, βασισμένος αποκλειστικά και μόνο στο έξυπνο και με φιλοσοφικές προεκτάσεις, σενάριό του.

Συνδυάζοντας στοιχεία από τον κόσμο ενός γνήσιου sci-fi, μιας κατάμαυρης κωμωδίας, αλλά και ενός, στα όρια, ψυχολογικού θρίλερ, το “LFO:The Movie” παίζει με τα θέματα της υποσυνείδητης επιβολής, της ασυνείδητης καθοδήγησης και των τρελών φιλοδοξιών ενός τύπου, που εύκολα ταιριάζει στο φυσίκ, ενός ‘τρελού επιστήμονα’, φιλτράροντας αποτελεσματικά μέσα από την, κατά τα άλλα, λιτή του σκηνοθεσία, το αιώνιο ερώτημα που ταλανίζει τον άνθρωπο από τη αρχή της δημιουργίας του: μπορεί ο άνθρωπος να φτάσει στην θέωση και να γίνει ιδανικά Θεός, στην θέση του Θεού;  Τα αποτελέσματα της ταινίας δίνουν την δυστοπική τους απάντηση…

Δείτε την ανασκόπηση της 1ης μέρας του φεστιβάλ

Δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ