Πρώτο trailer για το «A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence» του Roy Andersson

...

Γράφει ο Γιάννης Μόσχος a pigeon sat on a branch

Το 71ο Φεστιβάλ Βενετίας βρίσκεται σε εξέλιξη και μια από τις ταινίες που διεκδικούν με αξιώσεις τον Χρυσό Λέοντα είναι το «A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence» του Roy Andersson, κλείνοντας έτσι την άτυπη τριλογία του πάνω στο τί είναι να είσαι άνθρωπος. Ο Σουηδός δε βιάστηκε να την ολοκληρώσει, αφού η αρχή έγινε με το ορόσημο «Songs from the Second Floor» το 200 και η συνέχεια ήρθε το 2007 με το «You, the Living».

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Holger Andersson και Nisse Vestblom ως δύο πλανόδιοι πωλητές σαν μοντέρνοι Δον Κιχώτης και Σάντσο Πάντσα, οι οποίοι πλασάρουν νεωτεριστικά αντικείμενα βάζοντάς μας σε ένα ταξίδι μέσα σε ανθρώπινα πεπρωμένα και καταλήγει τονίζοντας το μεγαλείο της ζωής και την αδυναμία της ανθρωπότητας.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι αυτό εδώ θα είναι το αριστούργημα του Andersson, και το χαρακτηριστικό για το σινεμά του ίδιου πρώτο trailer συμφωνεί με αυτή την άποψη. Δείτε το παρακάτω και αναμείνατε για ανταπόκριση από την προβολή στο Φεστιβάλ.

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ