Σουηδικό κυνήγι μαγισσών δια χειρός ABBA!

...

Γράφει ο Άγγελος Ανδρέου

Το Σουηδικό best seller, The Circle, θέλει να δει στον κινηματογράφο το πρώην μέλος του συγκροτήματος των ABBA, Benny Andersson, ο οποίος αξιοποίησε τις γνωριμίες του από την ταινία «Mamma Mia!», καταφέρνοντας να βρει και εταιρεία παραγωγής και σκηνοθέτη. Έτσι, το μυθιστόρημα φαντασίας των Elfgren και Strandberg, που έχει μεταφραστεί σε 21 χώρες, θα μεταφερθεί  στη μεγάλη οθόνη, και μάλιστα σε μορφή τριλογίας, και θα γίνει πρώτη ευρωπαϊκή παραγωγή που θα ανταγωνιστεί στα ίσια το Hollywood. 

Ο Andersson έμαθε για το βιβλίο του από τον 11χρονο γιο του, που δεν σταματούσε να το διαβάζει και έτσι έπεισε την εταιρεία παραγωγής RMV Films να χρηματοδοτήσει το φιλόδοξο project, ενώ ως σκηνοθέτης επιλέχθηκε  ο Σουηδός σκηνοθέτης Levan Akin. Ο ίδιος ο Andersson θα γίνει συμπαραγωγός και θα έχει τον πρώτο λόγο στην επιλογή των ηθοποιών.

Η ιστορία του The Circle ακολουθεί έξι έφηβες κοπέλες σε ένα γυμνάσιο της Σουηδίας, οι οποίες ανακαλύπτουν ότι είναι… μάγισσες και θα προσπαθήσουν να σώσουν τον κόσμο από μια εξωγήινη εισβολή! Εντάξει, ακούγεται λίγο cult, αλλά ας μην κρίνουμε προτού τη δούμε στη σκοτεινή αίθουσα… Έτσι κι αλλιώς δεν γίνονται και κάθε μέρα ακριβές ευρωπαϊκές παραγωγές, οπότε μια υποτυπώδη στήριξη καλό είναι να υπάρχει…

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ