Τα Βραβεία Της Ένωσης Αμερικανών Μοντέρ

...

Γράφει ο Γιώργος Αγγελόπουλος

Μετά από μια σειρά ατελείωτων βραβεύσεων από κάθε μεγάλη ένωση τεχνικών, ηθοποιών και παραγωγών φτάσαμε σχεδόν στη μεγάλη βραδιά των Όσκαρ που θα λάβει μέρος την ερχόμενη Κυριακή. Η Ένωση Αμερικανών Μοντέρ(ACE) ήταν αυτή που έκλεισε τον μεγάλο αυτό κύκλο, χωρίς ωστόσο να προσφέρει καμία έκπληξη ως προς το μεγάλο νικητή.

Ο λόγος για το Argo του Ben Affleck το οποίο πήρε το βραβείο για το Καλύτερο Μοντάζ σε Δράμα κι έχει αισίως μαζέψει μέχρι στιγμής 46 βραβεία από εδώ κι από εκεί. Καθόλου άσχημα για μια ταινία που τα Όσκαρ σνόμπαραν στη κατηγορία της Σκηνοθεσίας. Βέβαια, η πλειοψηφία των ταινιών που κέρδισαν το Όσκαρ Μονταζ πήραν και το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, επομένως το πιθανότερο είναι το Argo να φύγει τελικά με το μεγάλο βραβείο της βραδιάς, αντισταθμίζοντας έτσι την αδικία της έλλειψης υποψηφιότητας για Σκηνοθεσία.

Το αντίστοιχο βραβείο για την Κατηγορία Κωμωδία/ Musical πήρε το άλλο μεγάλο φαβορί Silver Linings Playbook, το οποίο επίσης δεν έχει μείνει παραπονεμένο καθώς μετράει 39 βραβεία μέχρι στιγμής. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η μάχη των Όσκαρ θα γίνει μεταξύ Argo και Silver Linings Playbook, με ελαφρύ προβάδισμα στο πρώτο.

 Όσον αφορά τη κατηγορία Animation, αυτή τη φορά το Brave υπερείχε έναντι του Wreck-It Ralph, ενώ στα ντοκιμαντέρ ξεχώρισε το Searching for Sugar Man. Στον τηλεοπτικό αντίποδα της βραδιάς, τα Breaking Bad, The Newsroom και Nurse Jackie κέρδισαν από ένα βραβείο, ενώ το Hemingway & Gellhorn ξεχώρισε στη κατηγορία Τηλεταινίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ