Τέλος οι ταινίες δράσης για τον Σπίλμπεργκ;

...

Γράφει ο Γιώργος Αγγελόπουλος

Μπορεί οι τελευταίες του ταινίες να μην ήταν μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες, αλλά ο Στίβεν Σπίλμπεργκ παραμένει αναμφισβήτητα ο αγαπημένος των box office. Έχοντας στην ουσία εγκαινιάσει τον όρο “blockbuster” με τα “Τα Σαγόνια του Καρχαρία” το 1975 και με μια σειρά από κλασσικές πλέον περιπέτειες όπως τα “Indiana Jones” και τα “Jurassic Park”, o Σπίλμπεργκ δηλώνει ότι οι ταινίες “action” δεν είναι πλέον του γούστου του.

Όλα αυτά φυσικά στο πλαίσιο της προώθησης της νέας του ταινίας “Lincoln”, η οποία έχει διχάσει τους κριτικούς καθώς οι μισοί μιλάνε για μια επική ταινία με φοβερές ερμηνείες, ενώ οι υπόλοιποι για μια απίστευτα βαρετή εμπειρία που θυμίζει αρκετά το αποτυχημένο μελόδραμα του “War Horse”. Και μπορεί η ταινία να έχει μπει στη κούρσα των όσκαρ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θέλει και λίγο σπρώξιμο από το μπαμπά της.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε ο Σπίλμπεργκ πριν λίγες μέρες, δήλωσε πως ο Lincoln απέχει πολύ από ταινίες δράσης κι αυτό ήταν μια συνειδητή επιλογή. “Σ’αυτό το σημείο της καριέρας μου ξέρω ότι θα μπορούσα να σκηνοθετήσω σκηνές δράσης ακόμα και στον ύπνο μου. Παρ’ όλα αυτά, στη ζωή μου αυτή τη στιγμή δε με ελκύει η δράση”. Η τελευταία του ταινία μάλιστα είναι βαθιά επηρεασμένη από τη συμφιλίωση του με τον πατέρα του. «Υπό μια έννοια, όλες οι τελευταίες μου ταινίες αντικατοπτρίζουν την ωφέλιμη σχέση που απολαμβάνω τα τελευταία είκοσι χρόνια με τον πατέρα μου».

Και τώρα δηλαδή τι; Δε θα ξαναδούμε επική περιπέτεια δια χειρός Σπίλμπεργκ; Μη βιαστείς να ανησυχήσεις, καθώς όλα αυτά είναι κλασσικά επικοινωνιακά κόλπα επίκλησης στο συναίσθημα για μια ευνοϊκή ψήφο στα όσκαρ. Η αλήθεια είναι ότι ο Σπίλμπεργκ επιστρέφει το 2014 στη περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας με το πολυαναμενόμενο Robopocalypse, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και η πέμπτη συνέχεια του Indiana Jones. Επομένως κύριε Στίβεν αφήστε τα λόγια κι επιστρέψτε επιτέλους σε αυτό που ξέρετε να κάνετε καλύτερα. Οι φαν σας περιμένουν εδώ και χρόνια το μεγάλο comeback που σας αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ