Αφιέρωμα στα “Σπάνια Τοπία του Ιαπωνικού Κινηματογράφου” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή Ένα διαφορετικό αφιέρωμα θα έχουν τη δυνατότητα να  παρακολουθήσουν από τις 14-20 Φεβρουαρίου, οι σινεφίλ της πόλης, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

Ένα διαφορετικό αφιέρωμα θα έχουν τη δυνατότητα να  παρακολουθήσουν από τις 14-20 Φεβρουαρίου, οι σινεφίλ της πόλης, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και με την συνεργασία της Πρεσβείας της Ιαπωνίας.

Το αφιέρωμα θα τιτλοφορείται “Σπάνια Τοπία του Ιαπωνικού Κινηματογράφου: από την Παράδοση στην Νεωτερικότητα”, και εκτός από την Πρεσβεία βοηθούν στην πραγμάτωσή του, το Japan Foundation και το Kawakita Memorial Film Institute.  Οι ταινίες που θα προβληθούν στα πλαίσιά του, θα είναι έντεκα, μεταξύ των οποίων τόσο γνωστά αριστουργήματα, όσο και κρυμμένα διαμαντάκια τα οποία μας καλούν να τα ανακαλύψουμε και να δούμε έτσι από κοντά την τεράστια συμβολή τους στην αναγνώριση της πολιτιστικής κληρονομίας της Ιαπωνίας τον εικοστό αιώνα.

Ο σχεδιασμός του αφιερώματος είναι μια έμπνευση και μια πρωτοβουλία του Μισέλ Δημόπουλου, ο οποίος είχε διατελέσει Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης από το 1992, μέχρι και το 2004, ενώ υπήρξε και Διευθυντής του θρυλικού περιοδικού, ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ.

Ανάμεσα στις ταινίες που θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει κανείς, βρίσκονται τρανταχτά ονόματα όπως αυτά των Ναγκίσα Όσιμα, Ακίρα Κουροσάβα και Κανέτο Σίντο, όπως επίσης και άλλα, λιγότερο γνωστά.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 3 ευρώ ανά προβολή και προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) από Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση, ενώ με πιστωτική κάρτα μπορεί κανείς να τηλεφωνήσει στο 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 – 14:00, και να κλείσει τα εισιτήριά του.  Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκευθείτε την Ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

Παρακάτω ρίξε και μια ματιά στο Πρόγραμμα και ετοιμάσου για βραδιές γεμάτες απω-ανατολίτικη γοητεία.

1. «Γυναίκα της ομίχλης» (Oboroyo No Onna)
Σκην: Χεινοσούκε Γκόσο, 1936

2. «Οι Ιστορίες του Γκέντζι» (Genji Monogatari)
Σκην: Κοζαμπούρο Γιοσιμούρα, 1951

3. «Ο ηλίθιος» (Hakuchi)
Σκην: Ακίρα Κουροσάουα, 1951

4. «Πυρκαγιά» (Enjo)
Σκην: Κον Ιτσικάουα, 1958

5. «Κολασμένα πάθη» (Kuroneko)
Σκην: Κανέτο Σίντο, 1967

6. «Το αγόρι» (Shonen)
Σκην: Ναγκίσα Όσιμα, 1969

7. «Έρωτας + Σφαγή» (Erosu Purasu Gyakusatsu)
Σκην: Γιοσισίγκε Γιόσιντα, 1969

8. «Η τελετή» (Gishiki)
Σκην: Ναγκίσα Όσιμα, 1971

9. «Το θολό ποτάμι» (Doro No Kawa)
Σκην: Κοχέι Ογκούρι, 1981

10. «Ειτζανάικα» (Eijanaika)
Σκην: Σοχέι Ιμαμούρα, 1981

11. «Ζέγκεν, ο άρχων του μπορντέλου» (Zegen)
Σκην: Σοχέι Ιμαμούρα,  1987

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ