Η αφισα των 22ων Νυχτων Πρεμιερας!

Που θα διεξαχθούν 21 Σεπτέμβρη με 2 Οκτώβρη 2016

Οι Νύχτες Πρεμιέρας επιστρέφουν για 22η συνεχή χρονιά, η πρώτη για το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του αθηναϊκού φεστιβάλ Λουκά Κατσίκα. Στη φετινή διοργάνωση, εκτός του αφιερώματος στη φιλμογραφία του Νικόλα Τριανταφυλλίδη, μαθαίνουμε σήμερα και ποια θα είναι η αφίσα που θα βρεθεί παντού στην πόλη από τις 21 Σεπτέμβρη έως τις 2 Οκτώβρη όταν και θα ολοκληρωθεί το φεστιβάλ.

Επιμελητής της αφίσας είναι ο Βασίλης Μέξης, graphic designer – illustrator γεννημένος το 1991, βραβευμένος για τη δουλειά του, και δημοσιευμένος σε πολλά περιοδικά και sites. Έξι εικαστικά πορτραίτα του ντύνουν τον κινηματογράφο ΝΙΡΒΑΝΑ, ενώ έχει επιμεληθεί και τα εξώφυλλα περιοδικών μεγάλης κυκλοφορίας.

Ο ίδιος, μιλώντας για την αφίσα λέει: «Για 22η συνεχόμενη χρονιά οι Νύχτες Πρεμιέρας παραμένουν το μεγαλύτερο κινηματογραφικό γεγονός της πόλης, η οποία βάζει τα καλά της και υποδέχεται το Φεστιβάλ. Η φετινή αφίσα αντικατοπτρίζει αυτήν ακριβώς τη σκέψη, και μέσα από ένα παιχνίδι παρουσιάζει τον κινηματογράφο και την νυχτερινή πόλη να επικοινωνούν και να αλληλεπιδρούν, σχηματίζοντας μία φινετσάτη βραδινή σιλουέτα.  Η φιγούρα στέκεται στο κέντρο ενός συμμετρικού σχεδίου, το οποίο αποτελεί έναν εκμοντερνισμένο φόρο τιμής στην αισθητική του Art Deco, ένα καλλιτεχνικό κίνημα το οποίο δέσποζε την εποχή που ο κινηματογράφος αποκτούσε χρώμα και φωνή, αφήνοντας πίσω του τα χρόνια του βωβού. Έτσι και το Φεστιβάλ αφήνει πίσω του το καλοκαίρι και ζωντανεύει τα φθινοπωρινά βράδια, χαρίζοντάς μας λαμπερές Νύχτες Πρεμιέρας!»

Οι 22ες Νύχτες Πρεμιέρας θα διεξαχθούν στους κινηματογράφους Δαναός 1 & 2, Odeon Opera 1 & 2, Ιντεάλ και Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Print

 

 

Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος

Δυσκολεύεται πολύ να γράψει το βιογραφικό του, κι ελπίζει τα κείμενά του να είναι καλύτερα από αυτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*