Ο Αλεξανδρος Αβρανας σκηνοθετει το “True Crimes” (;)

Με πρωταγωνιστή τον Jim Carrey

Ο σκηνοθέτης του διχαστικού “Miss Violence” που βραβεύτηκε με την Αργυρή Άρκτο στο Φεστιβάλ της Βενετίας, αλλά και αλλού, φαίνεται να κάνει ένα πολύ διαφορετικό βήμα από αυτό που περιμέναμε.

Το όνομά του εμπλέκεται στο project του παραγωγού Brett Ratner (που έχει βρεθεί πίσω από ταινίες όπως: “Hercules”, “Black Mass” και πολλά ακόμη), ο οποίος δουλεύει πάνω στη μεταφορά της ιστορίας του ντετέκτιβ Γιάτσεκ Βρομπλέσκι από την αστυνομία Βρότσλαβ της Πολωνίας, που με βάση στοιχεία που έβρισκε σε ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, επιχείρησε να εξιχνιάσει μια υπόθεση δολοφονίας. Ο συγγραφέας του συγκεκριμένου μυθιστορήματος επέμενε πως τα πάντα στο βιβλίο είναι μυθοπλασία, ο ντετέκτιβ όμως εντόπιζε εκκωφαντικές ομοιότητες με το έγκλημα. Η ιστορία αυτή, έγινε γνωστή από ένα άρθρο του David Grann που είχε δημοσιευτεί στο New Yorker το 2008, κι απ’ το οποίο δανείζεται η ταινία τον τίτλο της “True Crimes”.

Παράλληλα, ο Jim Carrey είναι επίσης συνδεδεμένος με την ταινία ως πρωταγωνιστής, χωρίς να είναι ακόμη ξεκάθαρο ποιο ρόλο ακριβώς θα έχει. Το σενάριο θα αναλάβει ο Jeremy Brock, που έχει γράψει και το φιλμ “Ο Τελευταίος Βασιλιάς της Σκωτίας”, ενώ πιο πρόσφατα είδαμε τη δουλειά του στις ταινίες “A Little Chaos” και “How I Love You”.

Προς το παρόν δε γνωρίζουμε τίποτα παραπάνω, αν όλα αυτά όμως ευσταθούν και η ταινία πραγματοποιηθεί, ο Αλέξανδρος Αβρανάς θα βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια ευκαιρία για καταξίωση.

 

Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος

Δυσκολεύεται πολύ να γράψει το βιογραφικό του, κι ελπίζει τα κείμενά του να είναι καλύτερα από αυτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ