Το «Gravity» μεταφέρεται για το 2013

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Το τέλος του 2012 μας επιφυλάσσει πολλές ταινίες για τις οποίες πραγματικά ανυπομονούμε, ανάμεσά τους και το «Hobbit» που μας έχει εδώ και καιρό σε αναμμένα κάρβουνα. Αυτό σκεφτήκαν και οι συντελεστές του «Gravity» και για να αποφύγουν τις όποιες συγκρίσεις, κάνανε μια μικρή παρέμβαση στις ημερομηνίες.

Υποτίθεται βέβαια ότι και αυτή συγκαταλεγόταν ανάμεσα αν όχι στις τοπ, τουλάχιστον στις ενδιαφέρουσες ταινίες τις χρονιάς, συνδυάζοντας ένα καστ λιγοστών αλλά κραυγαλέων ονομάτων με το σκηνοθέτη Αλφόνσο Κουαρόν. Και για να είμαστε πιο ακριβείς, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε μόνο δύο ηθοποιούς, τους αγαπημένους Σάντρα Μπούλοκ και Τζορτζ Κλούνεϊ. Ο τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ Κουαρόν συνυπογράφει και το σενάριο σε μια sci-fi δραματική ιστορία, εξ’ ολοκλήρου “γυρισμένη” στο διάστημα. Μάλιστα η τελευταία σκηνοθετική του απόπειρα ήταν πίσω στο 2006 με το σκοτεινό και υποβλητικό «Children of Men», ενώ στα credits του συγκαταλέγεται και το τρίτο κεφάλαιο του Χάρι Πότερ με τον «Αιχμάλωτο του Αζκαμπάν», για πολλούς την καλύτερη των οκτώ ταινιών.

Όσον αφορά την υπόθεση του «Gravity», από τα λίγα που ξέρουμε μέχρι στιγμής, αναφέρεται σε δύο αστροναύτες που κατά τη διάρκεια μιας διαστημικής βόλτας – ρουτίνας (και μάλιστα της τελευταίας για τον Κλούνεϊ πριν αποσυρθεί), μια έκρηξη τους βρίσκει να αιωρούνται στο απόλυτο χάος, δεμένους μεταξύ τους, με λιγοστό οξυγόνο και όχι και πολύ αισιόδοξες προοπτικές για οποιαδήποτε επικοινωνία με τη Γη. Ενδιαφέρον ακούγεται αλλά μια μικρή αλλαγή στην ημερομηνία εξόδου της ταινίας που είχε οριστεί για τις 21 Νοεμβρίου, νομίζω ήταν μια αρκετά καλή κίνηση. Νέα ημερομηνία δεν υπάρχει ακόμα, γι’ αυτό υπομονή μέχρι να ξαναδούμε τον Τζορτζ με διαστημικό κοστούμι κάποια στιγμή μέσα στο 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ