Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων θα χει και σίκουελ…

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Ξέρουμε ποια είναι η ερώτηση που κρέμεται στα χείλη όλων μετά την παραπάνω αποκάλυψη: Τώρα αυτό είναι καλό ή κακό; Προφανώς, για τους ανθρώπους της Disney, η ιδέα ενός σίκουελ της προπέρσινης ταινίας που δεν απέσπασε και τα καλύτερα σχόλια, μοιάζει αρκετά καλή και φαίνεται να την έχουν βάλει ήδη σε λειτουργία!

Ένα από τα παλιά και σημαντικά μέλη της οικογένειας της Disney, φημολογείται πως έχει αναλάβει να συνεχίσει το έργο που η ίδια ξεκίνησε με την πρώτη ταινία. Ο λόγος για τη Linda Woolverton, τη γυναίκα πίσω από το κείμενο των πιο γνωστών και αγαπημένων παραμυθιών, όπως της “Μουλάν”, του “Βασιλιά των Λιονταριών” και του “Η Πεντάμορφη και το Τέρας”. Μάλιστα για τη Woolverton είναι η τρίτη φορά που γράφει για την Αλίκη και τις περιπέτειές της, μιας και εκτός των ταινιών, δικό της είναι και το σενάριο της μεταφοράς της ομώνυμης ιστορίας στο σανίδι με τη μορφή μιούζικαλ, έργο που βρίσκεται ακόμα στα σκαριά από την Disney Theatrical Productions.

Μετά την όχι και τόσο μεγάλη επιτυχία της ταινίας του Tim Burton, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν ο εκκεντρικός σκηνοθέτης θα δεχτεί για δεύτερη φορά τη συγκεκριμένη καρέκλα. Όσο να ναι μια μικρή προκατάληψη θα υπάρχει, η οποία βαραίνει και τον πρωταγωνιστή και Mad Hatter του Lewis Carroll, Johnny Depp. Φυσικά απάντηση περιμένουμε και για την περίπτωση του βασικότερου χαρακτήρα της ταινίας, αυτόν της Αλίκης, που ενσάρκωσε η πρωτοεμφανιζόμενη τότε, Mia Wasikowska.

Η Disney όπως φαίνεται, συνεχίζει να προγραμματίζει ακατάπαυστα καινούργια projects. Cinderella”, “Peter and the Starcatchers” και “Magic Kingdom” αποτελούν μερικές από τις νέες προσθήκες της, ενώ το 2013 ίσως και 2014, περιμένουμε το “Maleficent” που και αυτό το έχει αναλάβει η Linda Woolverton, με την Angelina Jolie στο ρόλο της ομώνυμης κακιάς.

Ας ελπίσουμε ότι το καινούργιο πόνημα θα έχει και βλέψεις εξιλεωτικού χαρακτήρα πέραν του εμπορικού που τον θεωρούμε δεδομένο. Αν έχουμε Tim Burton σε φόρμα, τώρα είναι η ώρα του!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ