Πως θα μπορούσαν να είναι…

...

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος

Όταν ξεκινάει το στάδια παραγωγής μια ταινίας, ιδιαίτερα αν αυτή εμπεριέχει το στοιχείο της φαντασίας ή είναι animation, οι concept artists ξεκινάνε δουλειά. Κάνουν τα πρώτα σχέδια για το πως φαντάζονται τους χαρακτήρες έτσι ώστε να διαμορφώσουν και να επιλέξουν οι παραγωγοί και ο σκηνοθέτης για να φτάσουμε στο τέλος στο να αποτυπωθούν μέσω κουστουμιών ή ενός 3D μοντέλου στην τελική ταινία.

Όπως είναι φυσικό πολλά από τα σχέδια απορρίπτονται είτε λόγω του ότι δεν ταιριάζουν με το όραμα του σκηνοθέτη είτε γιατί μπορεί να είναι υπερβολικά για δουλέψουν με την κινηματογραφική γλώσσα μιας ταινίας, ειδικά όταν αυτή προορίζεται για το κοινό των blockbusters.

Παρακάτω σας έχουμε μαζέψει όλα αυτά τα προσχέδια των διάσημων χαρακτήρων που όλοι μας έχουμε αγαπήσει (ή αντιπαθήσει) στην μεγάλη οθόνη για να δείτε πως θα μπορούσαν είναι αν οι δημιουργοί και τα studio δεν τα απέρριπταν.

Όπως θα δείτε, σε αρκετές περιπτώσεις το αρχικό σχέδιο ήταν τελείως άσχετο και κατά την γνώμη μας λίγο ασύμβατο με το χαρακτήρα (Yoda, Chewbacca) και σε άλλες είναι απλά άσχημο όπως ο Shrek και ο Spider-Man. Φυσικά υπάρχουν και οι περιπτώσει πολύ ενδιαφέροντος σχεδίου που θα περιόριζε όμως τους θεατές σε κομιξάδες και fan των video games (Azazel, Thor)

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ