Ματιά στην προβληματική ζωή της Amy Winehouse: Το πρώτο trailer του «Amy»

Η επόμενη δουλειά του σκηνοθέτη που μας χάρισε το εκπληκτικό "Senna"

Η περίοδος που ακολουθεί μετά από ένα μνημειώδες φιλμ, είναι εξαιρετικά δύσκολη για έναν σκηνοθέτη. Έτσι λοιπόν, είχαμε τα μάτια μας στραμμένα στον Asif Kapadia και το πως θα καταφέρει να χειριστεί την επιτυχία του εκπληκτικού «Senna», ενός από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ των τελευταίων ετών. Απ’ότι βλέπουμε στο trailer του «Amy» που κυκλοφόρησε, ο Βρετανός με τις ινδικές ρίζες, είναι έτοιμος να μας εντυπωσιάσει ξανά, αυτή τη φορά με το «πορτραίτο» της αδικοχαμένης Amy Winehouse.

To «Amy», όπως τιτλοφορείται το επερχόμενο ντοκιμαντέρ, αφορά την βραχύβια καριέρα της Βρετανής τραγουδίστριας που είχε την τύχη να διαθέτει υπέροχη jazz/soul καθηλωτική φωνή, αλλά και την κατάρα μιας ζωής στο έλεος των καταχρήσεων. Στις 23 Ιουλίου του 2011, η Winehouse έγινε μέλος ενός διάσημου μακάβριου «κλαμπ»: αυτού των μουσικών που έχασαν τη ζωή τους στα 27 τους χρόνια (Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain και πολλοί ακόμα). Ο θάνατος της, αποδόθηκε στη μακροχρόνια «πάλη» της με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Όσον αφορά το στυλ του ντοκιμαντέρ, ακολουθεί τη γνώριμη φόρμα του «Senna», με πολλά αρχειακά πλάνα και μικρή παρουσία προφορικών μαρτυριών. Το «Amy» θα κυκλοφορήσει στις βρετανικές αίθουσες τον προσεχή Ιούλιο.

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ