Ανακαλύφθηκε χαμένη ταινία του Walt Disney

Μια ομάδα αρχειοθετών ανακάλυψε στην πόλη Mo i Rana που βρίσκεται κοντά στον αρκτικό κύκλο ένα αντίγραφο της ταινίας του 1927.

Πριν από τον Μικι Μαους ηπήρχε ο Oswald το τυχερό κουνέλι. Ο χαρακτήρας αυτός είχε τη δική του ταινία με το όνομα Empty Socks, η οποία θεωρούνταν χαμένη εδώ και χρόνια.

Μια ομάδα αρχειοθετών που εργαζόταν για λογαριασμό της Νορβηγικής Eθνικής Βιβλιοθήκης, ανακάλυψε στην πόλη Mo i Rana που βρίσκεται κοντά στον αρκτικό κύκλο ένα αντίγραφο της ταινίας του 1927.

Το αντίγραφο αυτό είναι το πιο πλήρες και αντιπροσωπευτικό μέχρι σήμερα, αφού θεωρείται ότι του λείπουν 30 με 60 δευτερόλεπτα από τη συνολική του διάρκεια που είναι 5 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα.

Η σημασία της ανακάλυψης αυτής είναι μεγάλη αφού ο χαρακτήρας αυτός είναι προπομπός του διασημότερου ποντικού που έχει περάσει ποτέ από τη μεγάλη οθόνη, του Μίκι Μάους. Επίσης έχει μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον επειδή πρόκειται για την πρώτη χριστουγεννιάτικη ταινία του Disney.

«Στην αρχή δεν ξέραμε ότι ήταν ένας χαμένος κινηματογραφικός θυσαυρός» δήλωσε o αρχειοθέτης της βιβλιοθήκης Kjetil Kvale Soerenssen μιλώντας σε γαλλικό δημοσιογραφικό πρακτορείο. «Η ταινία αποτελούνταν από δύο μπομπίνες που δεν είχαν καθαρογραμένες ετικέτες». Το φιλμ πλέον έχει ψηφιοποιηθεί και έχει αποσταλεί στη εταιρία Walt Disney.

Το Empty Socks είναι ένα από τα εννιά καρτούν με πρωταγωνιστή τον Oswald που έφτιαξε ο Walt Disney όταν δούλευε για τη Universal. Το σχεδιασμό του έχει κάνει ο σπουδαίος David Gerstein που έχει επιμεληθεί πολλά ακόμα καρτούν του Disney.

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*