Ο τηλεοπτικός «Hannibal» θα επιστρέψει

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

Hannibal_Season_2_promtional_posterΜετά το σοκ των απανταχού fans για το ‘πετσόκομμα’ του «Community» από το NBC, το οποίο προχώρησε στην ακύρωση και άλλων τηλεοπτικών σειρών όπως το «Dracula», το «Revolution» και το νεο-γεννηθέν, Believe του Alfonso Cuaron μεταξύ άλλων, μάθαμε τουλάχιστον τα καλά μαντάτα περί της ανανέωσης του «Hannibal» ο οποίος θα συνεχίσει την αιματηρή του πορεία, στην τρίτη του αισίως, σεζόν.

Σαφέστατα η ακύρωση του «Community» μετά από πέντε σεζόν, ήταν μεγάλο πλήγμα για τους φανατικούς της σειράς, η οποία από το 2009 είχε δημιουργήσει το δικό της, φανατικό κοινό, οπότε ας απολαύσουμε τουλάχιστον, όσο προλαβαίνουμε ακόμα, τον επικίνδυνο Dr. Lecter.

Η αλήθεια είναι πως μέχρι πριν λίγο καιρό, κανείς δεν ήξερε τι θα απογίνει το «Hannibal» του Bryan Fuller, μια σειρά η οποία αποτέλεσε μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις, καταφέρνοντας να διαφοροποιηθεί από την κινηματογραφική περσόνα του Antony Hopkins και να αποδείξει πως η επιλογή του Mads Mikkelsen για τον ρόλο του Dr. Hannibal Lecter, ήταν απόλυτα ταιριαστή.

Συνδυάζοντας καλογραμμένους διαλόγους και ένα σκηνοθετικό στυλιζάρισμα που δύσκολα συναντάμε, ακόμα και σήμερα, στα τηλεοπτικά πράγματα, το «Hannibal» αποτελεί μια από τις καλύτερες δουλειές της μικρής οθόνης, με κάθε του επεισόδιο να αποτελεί και από μια νέα πρόσκληση για την κάθοδο στην απόλυτη παράνοια και το ολοκληρωτικό, ψυχιατρικό χάος.

Η εξέλιξη αυτή πάντως, σίγουρα οδηγεί τον δημιουργό της σειράς, ένα βήμα πιο κοντά στις επτά σεζόν όπως τις έχει σκεφτεί: «…Λοιπόν, όταν φτάνεις στην τέταρτη σεζόν, έχεις να κάνεις με την λογοτεχνία (με το βιβλίο του Thomas Harris «The Red Dragon», στο οποίο βασίζεται η σειρά).  Και έτσι η τέταρτη σεζόν θα ήταν ο Κόκκινος Δράκος, η πέμπτη σεζόν θα ήταν η εποχή του Η Σιωπή των Αμνών, η έκτη σεζόν θα ήταν η εποχή του Χάνιμπαλ και η έβδομη σεζόν θα ήταν η λύση στο τέλος του βιβλίου αυτου».

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ