Ο πρωταγωνιστής της «Μικρά Αγγλία», Ανδρέας Κωνσταντίνου μιλάει στο Reel.gr

Ο ρόλος του στην ταινία, είναι του ανερχόμενου καπετάνιου Σπύρου Μαλταμπέ, Στην Άνδρο, την μικρογραφία της γης των ναυτικών.

Με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας Μικρά Αγγλία, από Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013 στους κινηματογράφους είμαστε στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσουμε μια συζήτηση με τον πρωταγωνιστή της ταινίας, Ανδρέα Κωνσταντίνου. Ο ρόλος του στην ταινία, είναι του ανερχόμενου καπετάνιου Σπύρου Μαλταμπέ, Στην Άνδρο, την μικρογραφία της γης των ναυτικών. Η ταινία αφηγείται την ερωτική ιστορία του Σπύρου Μαλταμπέ και της Όρσας (Πηνελόπη Τσιλίκα) πριν την αποκάλυψη της επιθυμίας του γάμου και ύστερα από την απόρριψη της μητέρας, φέρνοντας καθοριστικές τύχες στην ζωή τόσο της Όρσας όσο και της αδερφής της, Μόσχας (Σοφία Κόκκαλη). Μια κοινωνική δραματική ιστορία για τις ζωές των γυναικών που ονειρεύονται ευκατάστατους συζύγους και βουτούν μετέπειτα στην μοναξιά της καθημερινότητας. Αλλά και για τους χαρακτήρες που βιώνουν έντονη την απόδοση της ευθύνης, του μυστηρίου και της ηθικής.

Καλησπέρα Ανδρέα. Η επερχόμενη ταινία του Παντελή Βούλγαρη με φόντο την Άνδρο είναι γεγονός και βρίσκεσαι σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Μίλησε μας για αυτή την εμπειρία και την συνεργασία σου με τον Π. Βούλγαρη.

Η συνεργασία με τον Βούλγαρη ήταν μια ζωντανή διαδικασία εντός και εκτός του φακού. Τον ευχαριστώ πολύ για την ελευθερία και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε.

Στην ταινία ενσαρκώνεις τον δυναμικό και καρδιοκατακτητή υποπλοίαρχο Σπύρο Μαλταμπέ. Για την απόδοση του ρόλου ποιο στοιχείο πιστεύεις πως σε βοήθησε περισσότερο;

Πέρα από το βιβλίο και το σενάριο με βοήθησε η ανάμνηση των παππούδων μου, ήταν ότι πιο κοντινό σαν βίωμα μου, στην εποχή εκείνη. Να είναι καλά εκεί που είναι.

Ποιες οι εντυπώσεις σου από το ταξίδι στην Άνδρο και τους κατοίκους της περιοχής;

Η Ανδρός μας υποδέχτηκε με ανοιχτή την αγκαλιά της, με το τρόπο του η ενέργεια του νησιού και πολύ πρακτικά σε επίπεδο φιλοξενίας, φαγητών, καλή διάθεσης και αγάπης από την πλευρά των κατοίκων της.

076dd73589511f90110a6f1898187adbΕίναι γνωστό πως παράλληλα με τις κινηματογραφικές σου αποδόσεις καλύπτεις ρόλους και στο Εθνικό θέατρο. Γνώριζες τις πρωταγωνίστριες Πηνελόπη Τσιλίκα και Σοφία Κοκκάλη από παλαιότερες συνεργασίες;

Τα κορίτσια δεν τα γνώριζα πριν, ίσως λίγο την Πηνελόπη. Στα γυρίσματα γνωριστήκαμε βαθύτερα και συνδημιουργήσαμε. Τις ευχαριστώ για όλα!

Ο ρόλος σου προϋποθέτει την συνύπαρξη του δράματος και της ευθύνης. Πως νιώθεις με αυτή την απόδοση;

Ο χαρακτήρας που υποδύομαι, Σπύρος Μαλταμπές, ζει μέσα στις έννοιες αυτές βιώνει το δράμα και την ευθύνη. Οι επιλογές του δεν είναι προϊόντα εγκεφαλικής διεργασίας, δεν είναι αποφάσεις που εξηγούνται με τη λογική, Ζει, παλεύει, πονάει, θρηνεί, ξαναπαλεύει, διεκδικεί, τσακίζεται, αγαπάει, ονειρεύεται. Ένας ακραίος χαρακτήρας που πέφτει, χάνεται γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Θυμίζει χαρακτήρα τραγωδίας της αδιαλλαξίας, σαν την Αντιγόνη ή τον Αίαντα. Τον αγάπησα και τον θαυμάζω πολύ.

 Έχεις διαβάσει το βιβλίο της συγγραφέως και πόσο σε βοήθησε στην απόδοση;

Το βιβλίο το διάβασα αφού πρώτα είχα διαβάσει το σενάριο. Ήταν πολύ βοηθητικό αν και στην ταινία καλεστήκαμε να ξεχάσουμε το βιβλίο, το χρησιμοποιήσαμε σαν πηγή έμπνευσης για κάτι άλλο.

tumblr_mvse9bsXIq1sxfwm9o1_1280Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου στον κινηματογραφικό χώρο;

Περιμένω με αγωνία μια ταινία που είναι στα σκαριά, δύο πολύ αγαπημένων φίλων του Θανάση Ταταυλάλη και Θανάση Τότσικα. Έχει πολύ δουλειά ακόμα αλλά νομίζω πως θα είναι κάτι πολύ ωραίο

Η σκιαγράφηση των χαρακτήρων και η σοβαρότητα της εποχής, πως πιστεύεις πως θα βοηθήσει τους ανθρώπους της εποχής μας; Υπάρχει κάποια τωρινή σύνδεση;

Οι άνθρωποι τότε ήταν πιο κοντά στην αλήθεια του θεωρώ, τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα, οι επιλογές πιο συγκεκριμένες και οι συνέπειες πιο ολοκληρωτικές. Αυτή η αίσθηση του ξεκάθαρου λείπει από το σήμερα.

Σήμερα όλα είναι ρευστά, τα όρια είναι δυσδιάκριτα, ο καθένας μας χωράει πιο πολλά πράγματα και μαζί με πολλά και σημαντικά που μας προσφέρει η εποχή που ζούμε, αφομοιώνουμε και πάρα πολύ σκουπίδι, δυστυχώς. Οφείλουμε να πάμε κόντρα σε αυτό, κατά τη γνώμη μου με όποιο κόστος. Δεν το θεωρώ ανέφικτο αυτό. Υπάρχει μια σύνδεση με το παρελθόν μας έτσι κι αλλιώς, είτε το θέλουμε είτε όχι, όπως άλλωστε και με το μέλλον μας. Δεν εννοώ μεταφυσικές μπούρδες, μιλάω για πληροφορίες dna που κουβαλάμε, μιλάω για όνειρα και στόχους που θέτουμε σε σχέση με την αλήθεια μας. Πρέπει να κινηθούμε προς αυτά δεν γίνεται αλλιώς, το τοπίο πρέπει να αλλάξει, κι ας αποτύχουμε κι ας τσακιστούμε. Οφείλουμε να προσπαθήσουμε και όπως λένε και οι Rage Against The Machine «What better place than here, what better time than now?»

Σου ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ταινία και στα επόμενα σου σχέδια.

Διαβάστε τι είπαν ο Παντελής Βούλγαρης και η Ιωάννα Καρυστιάνη για την ταινία

Διαβάστε την κριτική μας για την Μικρά Αγγλία

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ