Το τελευταίο “ταξίδι” του Andrew Lesnie

Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 59 ετών

Ο διευθυντής φωτογραφίας και πιστός συνεργάτης του Peter Jackson, Andrew Lesnie, άφησε την τελευταία του πνοή χθες, Δευτέρα 27 Απριλίου, λόγω καρδιακής προσβολής. Ο 59χρονος, είχε φτιάξει μία αξιοζήλευτη καριέρα χάρη στην εξαιρετική δουλειά του στην τριλογία του “Αρχοντα των Δαχτυλιδιών”, κάτι που αναγνωρίστηκε κι από την Ακαδημία, η οποία του απένειμε το Όσκαρ Καλύτερης Φωτογραφίας το 2001.

Γεννημένος το 1956 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ο Lesnie σπούδασε στην Κρατική Σχολή Κινηματογράφου, Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου της χώρας, ενώ η πρώτη του δουλειά ως Διευθυντής Φωτογραφίας ήταν στο “Fair Game” του 1986. Άρχισε να απολαμβάνει την προσοχή των media το 1995 με το “Babe”, κάτι που οδήγησε στη πολύχρονη -όπως αποδείχτηκε- συνεργασία του με τον Peter Jackson. Ο Lesnie ανέδειξε μοναδικά τα απόκοσμα τοπία της Νέας Ζηλανδίας, βραβεύτηκε με Όσκαρ για την πρώτη ταινία της σειράς, “Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού” και με BAFTA για την τρίτη, “Η επιστροφή του Βασιλιά”. Τα πράγματα πήραν το δρόμο τους από κει και πέρα, και η συνεργασία με τον Νεοζηλανδό σκηνοθέτη συνεχίστηκε στα “King Kong”, “The Lovely Bones” και στην τριλογία του “Hobbit”. Ενδιάμεσα, είχε επίσης διατελέσει Διευθυντής Φωτογραφίας στο “I Am Legend” και στο “The Last Airbender”, μεταξύ άλλων.

Ήταν μέλος του Hall of Fame της Αυστραλιανής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ