Το «Star Wars»… anime!

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Σε έναν γαλαξία όχι τόσο πολύ μακρινό, σε έναν μικρό καθημερινό πλανήτη, την Γη, ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο ίντερνετ κατάφερε να ξεσηκώσει τους απανταχού φανς των “Star Wars”.

Η αλήθεια είναι πως σχεδόν τίποτα δεν έχει μείνει να γίνει γύρω από την αγαπημένη εξαλογία του George Lucas. Ακόμα και DYI ταινία έχει γυριστεί με τίτλο Star Wars Episode IV: A New Hope Uncut. Τα κινούμενα σχέδια τα όποια έχουν γίνει για την σειρά θεωρούνται αρκετά πετυχημένα: πριν το “Star Wars Episode III: Revenge of the Sith” ο Genndy Tartakovsky είχε δημιουργήσει μια μίνι σειρά από ολιγόλεπτα επεισόδια με τίτλο “The Clone Wars”, τα οποία ήταν αρκετά πετυχημένα. Ακόμα και τώρα η σειρά κινουμένων σχεδίων “Star Wars: The Clone Wars”, αν και το σχέδιο της δεν έχει καταφέρει να πείσει τους πάντες, το σενάριο θεωρείται ένα από τα καλύτερα της σειράς, η οποία αισίως έχει φτάσει στον 5ο κύκλο της.

Αυτό που ίσως έλειπε ήταν μια anime (γιαπωνέζικο κινούμενο σχέδιο για τους μη μυημένους) ταινία ή σειρά βασισμένη στα “Star Wars”. O animator Paul Michael Johnson δουλεύει πάνω σε ένα anime βασισμένο, φυσικά, στα “Star Wars” και ένα μικρό κλιπ κατάφερε να διαρρεύσει online και δημιούργησε έναν μικρό, ευχάριστο, πανικό. Το πρότζεκτ αυτό, το οποίο δείχνει μια μεγάλη μάχη στο διάστημα με X-Wings και Tie Fighters, έγινε από τον Johnson κάτω από το ψευδώνυμο Otaking77077 (από το ιαπωνικό «Otaku» που σημαίνει αυτός που είναι παθιασμένος με τα anime, manga, ιαπωνικά βιντεοπαιχνίδια) και δεν είχε σκοπό να το δείξει στο κοινό.

To κλιπ, το οποίο μπορείς να παρακολουθήσεις παρακάτω, το θεωρώ ίσως ότι καλύτερο έχω δει σε κινούμενο σχέδιο βασισμένο πάνω στο σύμπαν του “Star Wars”. Εύχομαι να ολοκληρωθεί και να το δούμε κάποια στιγμή στις οθόνες μας. Απολαύστε το πριν το κατεβάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ