Η Anne Frank επιστρέφει σε animation ταινία

...

Γράφει η Δανάη Σωπασή

Netherlands Anne FrankΓια άλλη μια φορά η μορφή της Anne Frank ζωντανεύει στην μεγάλη οθόνη. Αυτή την φορά και μέσα στο 2014 θα πραγματοποιεί από την γαλλική Purple Whale Films, μια animation μεταφορά της ιστορίας της με αφορμή το ευρέως δημόσια διαδεδομένο ημερολόγιο της Anna Frank. Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν το 2014. Η παραγωγός Diana Elbaum αναλαμβάνει την δημιουργία σε συνεργασία με τον Ισραηλινό σκηνοθέτη Ari Folman.

Οι δυο τους έχουν ξανασυνεργαστεί για το The Congress που παρουσιάστηκε στις περασμένες Κάννες και είχε παιχτεί και στις δικές μας Νύχτες Πρεμιέρας . Για την πραγματοποίηση της ιδέας, ο Folman θα έχει πρόσβαση σε όλα τα αρχεία που αναφέρονται στην Anne Frank, είτε από τα αρχηγεία της Basel είτε από εξωτερικές συνεργασίες. Ο Folman απασχολείται ξανά με ιστορικά θέματα, ύστερα από την εξαιρετικής σημασίας ταινία του 1982 για τον Λιβανεζικό πόλεμο. Η τωρινή αυτή οπτικοποίηση είναι πολλά υποσχόμενη για την καριέρα του.

Η κινηματογραφική Anne Frank εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1959. Ακολούθησαν αμέτρητες αναφορές κατά τις δεκαετίες τόσο σε κινηματογραφικές παραγωγές όσο και σε τηλεοπτικές δημιουργίες.

Δείτε παρακάτω το trailer μιας από τις πιο πρόσφατες μεταφορές της ιστορίας της Anne Frank.


Δείτε τι είχε πει ο Ari Forman στο masterclass που παρέδωσε στις περασμένες Νύχτες πρεμιέρας

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ