Ο Wreck-It Ralph σάρωσε τα βραβεία Annie!

...

Γράφει ο Παύλος Σηφάκης

Προχθές το βράδυ πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Annie, των βραβείων της International Animated Film Society για ταινίες κινουμένων σχεδίων. Το βραβείο Καλύτερης Ταινίας πήγε τελικά στο Wreck-It Ralph της Disney, σε μια κατηγορία που περιελάμβανε  ακόμα τα: Brave, ParaΝorman, Rise of the Guardians, The Pirates! Band of Misfits, The Rabbi’s Cat, Hotel Transylvania  και Frankenweenie του Τιμ Μπάρτον (επίσης σε παραγωγή της Disney).

Εκτός από το βραβείο καλύτερης ταινίας, το Wreck-It Ralph απέσπασε επίσης τα βραβεία Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Μουσικής αλλά και Ερμηνείας για τον ηθοποιό Άλαν Τούντικ για το ρόλο του ως «King Candy».  Σε άλλες κατηγορίες, το Rise of the Guardians κατάφερε να αποσπάσει το βραβείο Ειδικών Εφφέ, το ParaNorman πήρε το βραβείο για τον Καλύτερο Σχεδιασμό Χαρακτήρων ενώ το περίφημο Paperman της Ντίσνει πήρε, όπως ήταν αναμενόμενο, το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους.

Εντύπωση προκαλεί η κατά κράτος ήττα του Pixar-ικου Brave. Η Pixar βρίσκεται τα τελευταία 2-3 χρόνια σε μία σχετική παρακμή, αφού και πέρυσι θριαμβευτής στα Annie, αλλά και στα όσκαρ είχε αναδειχτεί το Rango του Γκορ Βερμπίνσκι. Φέτος, υποψήφια για το Όσκαρ Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων είναι τα Brave, The Pirates! Band of Misfits, Paranorman, Frankenweenie και φυσικά το Wreck-It Ralph, το οποίο είναι πλέον και το φαβορί! Το Wreck-It Ralph αφηγείται την ιστορία ενός «κακού» χαρακτήρα σε βιντεοπαιχνίδι που έχει κουραστεί σε αυτό το ρόλο και θέλει επιτέλους να γίνει ο «καλός» της υπόθεσης, και κυκλοφόρησε στις ελληνικές αίθουσες τον περασένο Δεκέμβριο με ελληνικό τίτλο Ραλφ: Η επόμενη Πίστα.

Δες αναλυτικά όλα τα βραβεία Annie, στην επίσημη ιστοσελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ