Αντιδράσεις εναντίον του Scorsese για το Λύκο της Wall Street

...

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος

martin-scorsese-premiere-the-wolf-of-wall-street-01Φραστική επίθεση δέχτηκαν ο Martin Scorsese και ο Leonardo DiCaprio μετά την προβολή του Λύκου της Wall Street για τους ψηφοφόρους της Αμερικάνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η τελευταία ταινία του Martin Scorsese, Ο Λύκος της Wall Street που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και στις ελληνικές αίθουσες από τις 26 Δεκεμβρίου, είναι μία τουλάχιστον αξιοσημείωτη παραγωγή. Πέρα από τις πολύ θετικές κριτικές που έχει λάβει όπου έχει προβληθεί, ήταν και στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς από το Αμερικάνικο Ινστιτούτο κινηματογράφου. Παρόλα αυτά, την άποψη των κριτικών και του ινστιτούτου δεν φαίνεται να συμμερίζονται όλοι.

Σε μια προβολή που έγινε για την ακαδημία και ακολουθήθηκε από μια συζήτηση για την ταινία, ένας σεναριογράφος που προς το παρόν μένει ανώνυμος, επιτέθηκε λεκτικά στον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη και τον πρωταγωνιστή του, Leonardo DiCaprio. Πιο συγκεκριμένα φώναξε «Ντροπή σας» και «Αηδία» αναφερόμενος προφανώς στις κατά τη γνώμη του υπερβολικές σκηνές σεξ, αυνανισμού, ξέφρενων πάρτι και ναρκωτικών που υπάρχουν στην ταινία.

Το συγκεκριμένο γεγονός έγινε γνωστό από το Facebook της ηλικιωμένης ηθοποιού που έπαιζε στο κλασσικό The Apartment, Hope Holiday. Η 75χρονη ηθοποιός έγραψε επίσης ότι η προβολή ήταν «ένα τρίωρο μαρτύριο για την Ακαδημία και τους ψηφοφόρους της». Μετά απ΄αυτό ο Scorsese είναι μάλλον δύσκολο να μπει στην πεντάδα των υποψηφίων σκηνοθετών, πόσο μάλλον να διεκδικήσει το δεύτερό βραβείο σκηνοθεσίας στην πολυετή και αξιόλογη καριέρα του.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η Ακαδημία περιλαμβάνει έκτος από τους φρέσκους, προσφάτως βραβευμένους, καλλιτέχνες και ένα αξιοσημείωτο ποσοστό συντηρητικών συντελεστών που επιμένουν να αποτελούν τροχοπέδη στην αξιολόγηση λίγο πιο τολμηρών ταινιών, όποτε αυτές εμφανίζονται στα βραβεία.

Δείτε το trailer του The Wolf of Wall Street

Δείτε πως γυρίστηκε η ταινία

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ