Απάτη στα Όσκαρ!

...

Γράφει ο Νικόλας Θεοδωράκης

oscars-2013-nomineesΈχουμε ξαναπεί για οσκαρικές αδικίες και φυσικά, όπου καπνός, υπάρχει και φωτιά. Αν και πολλές χρονιές οι υποψηφιότητες των Όσκαρ ήταν αμφιλεγόμενες, καθώς και οι βραβεύσεις(έχουμε ολόκληρη στήλη για αυτό), φέτος η μη υποψηφιότητα ονομάτων όπως του  Robert Redford και του Tom Hanks για Α Ανδρικό Ρόλο, όπως και η πλήρης εξαφάνιση του Inside Llewyn Davis, των αδερφών  Coen είχαν δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά.

Η αμφισβήτηση μεγάλωσε όταν μεταξύ των φετινών υποψηφιοτήτων βρέθηκε και ένα παντελώς άγνωστο, αλλά ιδιαίτερα συντηρητικών, χριστιανικών καταβολών φιλμάκι  το Alone Yet Not Alone, το οποίο πήρε υποψηφιότητα για Καλύτερο Τραγούδι, χωρίς να το έχει δει σχεδόν κανείς! Οι μουρμούρες περί στησίματος έγιναν φωνές και η Ακαδημία απέσυρε την υποψηφιότητα της ταινίας, καθώς σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, μετά από έρευνα αποκαλύφθηκε ότι ο στιχουργός του,  Bruce Broughton  χρησιμοποίησε μη αποδεκτές μεθόδους προώθησης της υποψηφιότητας του.

Ο  Bruce Broughton, είναι πρώην πρόεδρος της Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS), δηλαδή της Ακαδημίας που δίνει τα βραβεία Όσκαρ και μάλιστα είναι υπεύθυνος για τον κλάδο της Μουσικής. Έχοντας αυτήν την ιδιότητα, έστειλε email στα μέλη της Ακαδημίας ενημερώνοντας τους ότι είναι και ο ίδιος υποψήφιος. Ξαφνικά λοιπόν, η υποψηφιότητα απέκτησε στήριξη!

Η Ακαδημία πάντως, σπάνια έχει αποσύρει μια ήδη ανακοινωμένη υποψηφιότητα, αλλά φανταστείτε πως βγαίνουν γενικότερα τα αποτελέσματα και στις πιο γνωστές κατηγορίες…

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας που προκάλεσε όλο αυτόν τον θόρυβο

 

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ