Άπληστοι Γείτονες – Good People (2014)

...


 

Γράφει ο Γιάννης Μόσχος


Σκηνοθεσία: Henrik Ruben Genz
Σενάριο: Kelly Masterson, Marcus Sakey(βασισμένο στο βιβλίο του)
Πρωταγωνιστούν: James Franco, Kate Hudson, Tom Wilkinson
Διάρκεια: 90’
Χώρα: ΗΠΑ
Διανομή: Odeon

 

Good People New PosterΤο «Good People» είναι περίπτωση ταινίας που όλα μοιάζουν τελείως λάθος και καταλήγουν… ακόμη πιο λάθος απ’ ό,τι υπολόγιζες αρχικά. Το trailer μας υπόσχεται ένα αγωνιώδες θρίλερ, αλλά στην πραγματικότητα μόλις το δεις δεν έχεις κανένα λόγο να παρακολουθήσεις την ταινία. Γιατί τα πάντα καταλήγουν τόσο προβλέψιμα που σε κάνουν να αναρωτιέσαι πώς γίνεται αυτό το δημιούργημα να βασίζεται σε ένα βιβλίο (του Marcus Sakey).

Ας δύμε όμως πρώτα την υπόθεση. Οι James Franco και Kate Hudson πρωταγωνιστούν ως ένα ζευγάρι Αμερικανών που ζεί στο Λονδίνο και βρίσκεται στη μέση ενός ξεκαθαρίσματος λογαριασμών όταν βρίσκει έναν πακτωλό χρημάτων στο σπίτι του νεκρού από υπερβολική δόση ναρκωτικών ενοίκου του. Αποφασίζει να την κρύψει από την αστυνομία για προσωπικό όφελος γιατί «τα χρήματα δεν είναι απαραίτητα κακά και γιατί οι άνθρωποι τα ορίζουν», δεν υπολογίζει όμως ότι αυτοί στους οποίους ανήκουν τα χρήματα θα τα αναζητήσουν. Ο Tom Wilkinson παίζει τον μπάτσο, ο Omar Sy τον κακοποιό και όλα κυλούν όσο προβλέψιμα φαντάζεστε.

Παρατηρείται τα τελευταία χρόνια μετά την επιτυχία του «Taken» μια μόδα αμερικανικές ταινίες δράσης να γυρίζονται στην Ευρώπη στοχεύοντας να γίνουν απολαυστικές b-movies, το μόνο που καταφέρνουν όμως είναι να παράγουν ένα φθηνό υπο-είδος που είναι ντροπιαστικό ακόμη και για την κουλτούρα των B-movies. Τα πάντα χωράνε μέσα σε μια συγκεκριμένη φόρμα 90 λεπτών που ξέρεις ακριβώς σε ποιο σημείο θα γίνει τι, η σκηνοθεσία του Henrik Ruben Genz είναι τηλεοπτική αν μιλάμε ακόμη με όρους τηλεόρασης της περασμένης δεκαετίας και όσο για τον James Franco… συνεχίζει να υποδύεται τον εαυτό του. Μετά από τόσες ερμηνείες ανά χρονιά έχει χάσει την αίσθηση ότι αναλαμβάνει να ενσαρκώσει κάποιους συγκεκριμένους χαρακτήρες και είναι απλά ο James Franco που βαριέται περισσότερο και από εσένα όταν βλέπεις ταινίες σαν το «Good People». Δεν είναι τυχαίο που ο καλύτερος Franco των τελευταίων ετών ήταν στο «This Is the End» όπου υποδύεται κυριολεκτικά τον εαυτό του.

Η Kate Hudson είναι απλώς συμπαθητική όπως πάντα και οι Wilkinson και Sy είναι επίσης απλά εκεί, χωρίς να έχουν να κάνουν και πολλά με τους χαρακτήρες καρικατούρες που χειρίζονται. Εν τέλει το «Good People» είναι η κλασική ταινία που ανεβαίνει στα 2,5 αστεράκια όταν πρωταγωνιστής είναι κάποιος Jason Statham, υπό αυτές τις συνθήκες όμως είναι μια ανακατωσούρα αμοραλισμού δίχως νόημα και ξεχάσαμε ήδη ότι την είδαμε.

Δείτε όλες τις ταινίες της εβδομάδας

 

 

 

 

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ