Αποκατάσταση «Αττικόν» και «Απόλλων» με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Νιάρχος

Δωρεά για την επαναλειτουργία των ιστορικών κινηματογράφων

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τότε που οι δυο ιστορικοί κινηματογράφοι «Αττικόν» και «Απόλλων» σταμάτησαν να λειτουργούν, παραδομένοι στις φλόγες. Ήταν 13 Φεβρουαρίου 2012 και έκτοτε, πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν για το ποιοι βρίσκονταν πίσω από αυτή την ακατανόητη «επίθεση»(;), ποιος ήταν ο σκοπός της πυρπόλυσης των αιθουσών (αν υποθέσουμε, δηλαδή, πως υπήρχε πράγματι κάποιος) και ποια θα ήταν η επόμενη μέρα.

Λίγο πριν τον ερχομό του 2017 κανένα νεότερο δεν υπήρχε για την επαναλειτουργία των κινηματογράφων, παρά το γεγονός πως άρθρα επί άρθρων τόνιζαν όλα αυτά τα χρόνια, το ίδιο ακριβώς πράγμα: οι αίθουσες παρέμεναν άθικτες στο εσωτερικό τους. Δεν νομίζω πως έχει ιδιαίτερο νόημα να αναζητήσουμε το μεγάλο «γιατί» πίσω από την πλήρη κρατική ανευθυνότητα (γελάμε) και την αδιαφορία απέναντι σε κάθετι που αφορά ετούτη τη πόλη, ετούτη τη χώρα (γελάμε δυνατά), αφού τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Η ιδιωτική πρωτοβουλία θα μας σώσει.

Στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου του αναπληρωτή Διευθυντή Προγραμμάτων και Στρατηγικής του ΙΣΝ, κ. Πάνου Παπούλια, για τα «20 χρόνια δράσης του Ιδρύματος», έγινε σαφές πως το Ίδρυμα Νιάρχος αναλαμβάνει με δωρεά την αποκατάσταση και επαναλειτουργία των δυο ιστορικών κινηματογράφων της Αθήνας, οι οποίοι μέχρι και σήμερα παρέμεναν ερμητικά κλειστοί και θλιβερά μαντρωμένοι, εξαιτίας του εθνικού μας σπόρ (της γραφειοκρατίας ντε!) που είχε καταστήσει αδύνατη την έναρξη των εργασιών. Ελλαδάρα.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ