Η Αθήνα τιμώμενη κινηματογραφική πόλη στο 38ο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο

...

Γράφει ο Άγγελος Ανδρέου

Τελικά τα πράγματα στον ελληνικό κινηματογράφο φαίνεται ότι κινούνται με σωστούς ρυθμούς, αφού μετά τις Κάννες, η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο και του 38ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο στον Καναδά! Την ανακοίνωση έκανε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Cameron Bailey, ο οποίος είπε ότι η Αθήνα θα είναι η κεντρική πόλη ενδιαφέροντος στο πρόγραμμα City to City στα πλαίσια του Φεστιβάλ. Όπως εξήγησε ο ίδιος, το «City to City» είναι ένας θεσμός που  επικεντρώνεται στο καινούριο κινηματογραφικό hotspot της χρονιάς.

«Θέλουμε να αναδείξουμε στο κοινό τους νέους σκηνοθέτες του παγκόσμιου κινηματογράφου που πάνε κόντρα στο ρεύμα και ανεβάζουν το επίπεδο της κινηματογραφικής δημιουργίας. Γι’ αυτό όταν ξεκινήσαμε να παρακολουθούμε άναυδοι τις ταινίες που παρήγαγε αυτή η αρχαία πόλη, καταλάβαμε αμέσως ότι στο επίκεντρο του φετινού φεστιβάλ θα έπρεπε να είναι η Αθήνα», είπε ο Bailey.

Ο ίδιος ευχήθηκε η διάκριση αυτή να δώσει στους Έλληνες δημιουργούς την ώθηση που τους αξίζει. Το ποιες ελληνικές ταινίες θα προβληθούν θα γίνει γνωστό με νεώτερη ανακοίνωση τον Ιούλιο, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για έναν σχετικά καινούριο θεσμό που ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια. Τις προηγούμενες χρονιές, τιμώμενες πόλεις ήταν το Τελ Αβίβ, η Κωνσταντινούπολη, το Μπουένος Άιρες και το Μουμπάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ