2 Ταινίες για την Αθήνα

...

Δύο σκηνοθέτες που κάνουν το ντεμπούτο τους. Δύο ταινίες διαφορετικές μεταξύ τους αλλά με κοινό παρανομαστή την Αθήνα.  Στον «Ξεναγό» του Ζαχαρία Μαυροειδή ο Ιάσωνας γίνεται ξεναγός αρχιτεκτόνων στην Αθήνα και καθώς ανακαλύπτει την Αθήνα, ανακαλύπτει και την δική του σεξουαλική ταυτότητα. Το «Tungsten» του Γιώργου Γεωργόπουλου πρόκειται για μια σπονδυλωτή ταινία, όπου οι χαρακτήρες της βρίσκονται σε αδιέξοδο σε μια Αθήνα που βρίσκεται στα όριά της, ξεχασμένη στο σκοτάδι.

Και οι δύο ταινίες δέχτηκαν θερμής αποδοχής από το κοινό σε όποιο φεστιβάλ κι αν παίχτηκαν. «Ο Ξεναγός» κέρδισε τις εντυπώσεις στο 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, ενώ το «Tungsten» καταχειροκροτήθηκε στο 16ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας Conn-Χ. Το «Tungsten» ήταν υποψήφιο για 2 βραβεία της Ελληνική Ακαδημίας Κινηματογράφο: Πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη και Β’ Ανδρικού ρόλου (Βαγγέλης Μουρίκης), ενώ κέρδισε και 4 βραβεία στο Διεθνές Φεστιβάλ της Κύπρου (Καλύτερης Ταινίας – Χρυσή Αφροδίτη, Σκηνοθεσία, Σενάριο και Μοντάζ).

Μπορείς να απολαύσεις και τις δύο ταινίες μαζί από σήμερα στις αίθουσες Αστόρ Hollywood 3D και Μικρόκοσμο με ένα κοινό εισιτήριο. Πριν πας όμως, ρίξε και μια ματιά στις κριτικές μας για τον «Ξεναγό» και το «Tungsten». Μη πας και στα τυφλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*