Δωρεάν Masterclass με τον Μπάμπη Μακρίδη στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών

...

Γράφει η Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Από το χαρτί στο γύρισμα.
Σκέψεις και εμπειρίες από την σκηνοθεσία της πρώτης ταινίας μεγάλου μήκους.

Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 31 και ώρα 18.00, στο Auditorium Theo Angelopoulos, ο σκηνοθέτης Μπάμπης Μακρίδης θα μοιραστεί μαζί μας τις σκέψεις του και τις εμπειρίες του από την σκηνοθεσία της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του, L (Learning) και θα ακολουθήσει η προβολή της.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η L είχε την τιμή να εκπροσωπήσει για πρώτη φορά την Ελλάδα στο διαγωνιστικό τμήμα τoυ Φεστιβάλ Sundance 2012. Η φεστιβαλική πορεία της ταινίας συνεχίστηκε στο φεστιβάλ του Rotterdam και συνεχίζεται ακόμα, με συμμετοχή σε περίπου 40 φεστιβάλ μέχρι τώρα. Το L κέρδισε το Grand Prix στο Φεστιβάλ Molodist του Κιέβου τον Οκτώβριο του 2012.

Ο Μπάμπης Μακρίδης γεννήθηκε στην Καστοριά το 1970 και έκανε πρεμιέρα στον κινηματογραφικό χώρο με την ταινία μικρού μήκους «Ο Τελευταίος Φακίρης», η οποία και είχε αποσπάσει το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στο 28ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας το 2005.

Ο σκηνοθέτης θα είναι ο ομιλητής στο ένατο από τα συνολικά δέκα masterclass που πραγματοποιούνται σε δημόσιους χώρους ως ανοιχτές συζητήσεις εμπειρογνωμόνων του κινηματογραφικού χώρου, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στο πλαίσιο του 2ου Athens Open Air Film Festival – Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας που διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Η δράση πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής» του Ε.Π. «Αττική» του ΕΣΠΑ 2007-2013 και βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η L (Learning) είναι ελληνικής παραγωγής 2012, σε σκηνοθεσία Μπάμπη Μακρίδη και σενάριο Ευθύμη Φιλίππου και Μπάμπη Μακρίδη, βασισμένο σε μια ιδέα του Γιώργου Γυιόκα.
Παίζουν οι Άρης Σερβετάλης, Μάκης Παπαδημητρίου, Ελευθέριος Ματτθαίος, Νότα Τσερνιάφσκι, Θανάσης Δήμου, Σταύρος Ράπτης και ο Γιάννης Μποσταντζόγλου.
Η φωτογραφία είναι του Θύμιου Μπακατάκη, το μοντάζ του Γιάννη Χαλκιαδάκη και η μουσική του Coti K.
Παραγωγή Beben Films, 2012. Παραγωγός Αμάντα Λιβανού και Μπάμπης Μακρίδης.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ:

Πληροφορίες για την ταινία εδώ:

www.bebenfilms.com

http://lbebenfilms.tumblr.com

http://www.facebook.com/L.bebenfilms

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου -Τηλ: 210 3678500
Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου της Αθήνας – Τηλ: 210 6061108

Για τη λίστα όλων των Filmmaking άρθρων κάντε κλικ εδώ

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ