Τα πόστερς των 5 υποψήφιων για το BAFTA Καλύτερης Ταινίας είναι τέχνη!

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Σε σχέση με την Αμερική και την Ακαδημία, εκεί στην Αγγλία αυτό που κάνουν το κάνουν σωστά. Όχι μόνο έχουν ως υποψήφια μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, το «Drive» του Νίκολας Γουίντινγκ Ρεφν για το βραβείο BAFTA καλύτερης ταινίας αλλά για τρίτη συνεχή χρονιά έχουν φτιάξει τα αρκετά αρτίστικ πόστερς των 5 καλύτερων ταινιών. Αυτή την χρονιά όλο αυτό το εγχείρημα το έχει αναλάβει η σχεδιάστρια Ίντα Ακάλτουν και το StudioSmall. Το αποτέλεσμα, όπως θα δεις και στην gallery παρακάτω, είναι απλά υπέροχο.

Ανατέθηκε στην Ακάλτουν προς το τέλος του προηγούμενου χρόνου να σχεδιάσει τις αφίσες που θα συνοδεύουν τις προσκλήσεις αλλά και τα εξώφυλλα του προγράμματος της τελετής. «Υπάρχουν 5 διαφορετικά εξώφυλλα το καθένα με ένα σχέδιο που αντιπροσωπεύει μια από τις 5 υποψήφιες ταινίες για το βραβείο της Καλύτερης Ταινίας» είπε η ίδια. «Η ιδέα ήταν όλες να αποτελούσαν ένα συλλεκτικό σετ έτσι ώστε, αν και όλες οι ταινίες ήταν διαφορετικού περιεχομένου, να συνδέονταν οπτικά. Μου ζητήθηκε να πω μια ιστορία για την κάθε ταινία παρά να δείχνει έναν από τους πρωταγωνιστές».

Τα πόστερς, που μπορείς να απολαύσεις παρακάτω, δείχνουν με την σειρά τις ταινίες «Drive», «The Artist», «Οι Απόγονοι» (The Descendants), «Οι Υπηρέτριες» (The Help), «Κι ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι» (Tinker Tailor Soldier Spy)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*