Before Midnight: Avant Premiere + Συνέντευξη τύπου

...

Γράφει ο Παναγιώτης Μήτσικας

Για το εξαιρετικό Before Midnight, έχουμε αναφερθεί εκτενέστατα αυτή την εβδομάδα, καθώς η ταινία διαδραματίζεται στην Ελλάδα και ήμασταν εν αναμονή της άφιξης των συντελεστών του φιλμ και συγκεκριμένα του σκηνοθέτη Richard Linklater και του πρωταγωνιστικού διδύμου Ethan Hawke και Julie Delpy.

Όπερ και εγένετο. Την Τρίτη 11 Ιουνίου, σε μια λαμπερή βραδιά στο Θέατρο Παλλάς(αρχικά ήταν να διεξαχθεί στο Σινέ Θησείο) παρελασε μπροστά από τις κάμερες σχεδόν σύσσωμη η ελληνική κινηματογραφική(και όχι μόνο) σκηνή, στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στα πλαίσια του 3ου Athens Open Air Festival. Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Γιάννης Οικονομίδης, Όλγα Μαλέα, Αντώνης Λουδάρος και Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ήταν μερικές από τις αμιγώς κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παρουσίες, ενώ παρέστησαν και πρόσωπα της ελληνικής showbiz, όπως ο Σάκης Ρουβάς και η Μαριάννα Λάτση με τον γιο της Πάρη Κασιδόκωστα.

Τον χορό των αφίξεων των συντελεστών της ταινίας, άνοιξαν οι Έλληνες, Αθηνά-Ραχήλ Τσαγγάρη, Γιάννης Παπαδόπουλος, Ξένια Καλογεροπούλου και Πάνος Κορώνης, ενώ λίγα λεπτά αργότερα είχαμε την εμφάνιση των ιδιαίτερα ευδιάθετων Linklater, Hawke και Delpy και φυσικά οι κάμερες των φωτογράφων «πήραν φωτιά». Μετά την προβολή της ταινίας, ακολούθησε after party στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 12 Ιουνίου, ήταν η σειρά της συνέντευξης τύπου, η οποία έλαβε χώρα στο Ballroom του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία και οι 3 σταρ, αφού ευχαρίστησαν τους δημοσιογράφους για την παρουσία τους, απάντησαν σε λίγες ερωτήσεις.

Οι δύο Αμερικάνοι και η Γαλλίδα, τόνισαν πως δεν περίμεναν ότι θα έφταναν ποτέ σε 3η ταινία, «ειδικά όταν τη 2η ενδιαφερόμασταν να τη δούμε εμείς μόνο!» όπως δήλωσε με νόημα η Julie Delpy, η οποία αναφέρθηκε και στις ομορφιές της Ελλάδας, λέγοντας «λάτρεψα την Πελοπόννησο και όλοι μου λένε περίμενε μέχρι να δεις και την Ιθάκη, οπότε πραγματικά δε μπορώ να φανταστώ πόσες ομορφιές κρύβει ακόμα η χώρα σας«, για να συμπληρώσουν όλοι μαζί το πόσο πολύ θα ήθελαν να ξαναγυρίσουν μία ταινία εδώ. Στη συνέχεια, και στο ερώτημα γιατί όλες οι ρομαντικές κωμωδίες δεν προσελκύουν μεγάλα βραβεία, ο Ethan Hawke έδωσε μία αποστομωτική απάντηση παρατηρώντας πως «δίνουν βραβεία στις ταινίες που μοιάζουν σημαντικές. Έχω αλλεργία σε οτιδήποτε που μοιάζει σημαντικό«. Εν τέλει, μίλησαν για τα καλύτερα λόγια για το ελληνικό συνεργείο της παραγωγής(συγκεκριμένα ο Richard Linklater ανέφερε πως δε χρειάστηκε καν να φέρει τον διευθυντή φωτογραφίας μαζί του), ενώ ο σκηνοθέτης συνέχισε μιλώντας και για τη φιλία που τον συνδέει με την Αθηνά-Ραχήλ Τσαγγάρη, με την οποία γνωρίζονται από τον τόπο διαμονής του, το Όστιν του Τέξας.

Σε τελική ανάλυση, ζήσαμε ένα διήμερο κινηματογραφικής λάμψης στην Αθήνα και μακάρι να πραγματοποιηθούν και άλλα γυρίσματα σπουδαίων ταινιών στη χώρα μας. Δόξα το Θεό, τοποθεσίες σημαίνουσας ομορφιάς έχουμε άφθονες…

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ