Αφέθηκε ελεύθερος ο Μπεχρούζ Γκομπαντί

...

Γράφει ο Δημήτρης Μπουτουρέλης – Γραμματικόπουλος

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, ο Μπεχρούζ Γκομπαντί, αδερφός του διεθνώς αναγνωρισμένου Κούρδου σκηνοθέτη Μπαχμάν Γκομπαντί – ο οποίος παρουσίασε την τελευταία του ταινία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης – αφέθηκε ελεύθερος από τις ιρανικές φυλακές. (Διάβασε περισσότερα για τη σύλληψη του εδώ)

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Διεθνής Αμνηστίας, η φυλάκιση του Μπεχρούζ Γκομπαντί δεν έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί ποτέ, καθώς ήταν κομμάτι μιας σειράς επιθέσεων στην ελευθερία της έκφρασης από τις Ιρανικές αρχές και κατηγόρησε την Ιρανική κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο κακοποιεί καλλιτέχνες και τις οικογένειές τους. Ο Γκομπαντί βρισκόταν υπό φυλάκιση από τις 4 Νοεμβρίου σε άγνωστη τοποθεσία και εντελώς αποκομμένος από τον έξω κόσμο. Μάλιστα, ο δικηγόρος και η οικογένειά του δεν είχαν τη δυνατότητα να τον δουν.

Η περιπέτεια του Μπεχρούζ Γκομπαντί δεν έχει όμως ακόμα αίσιο τέλος, καθώς η οικογένειά του ανησυχεί για τις κατηγορίες της ιρανικής κυβέρνησης περί «δράσεων κατά της εθνικής ασφάλειας«. Ο ίδιος πάντως, συνεχίζει να υπερασπίζεται την αθωότητά του και αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη σε τέτοιου είδους δράσεις πέραν της συμμετοχής και της βοήθειας του στην παραγωγή ταινιών του αδερφού του Μπαχμάν.

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ